En del av

Ny karaktär i Daniel Tigers kvarter – Max som har autism

18 mar, 2021 
https://image.motherhood.se/image-538804?imageId=538804&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Lovisa Svedlund
Daniel tiger
Max vill bara köra leksaksbussarna fram och tillbaka men Daniel vill bygga slott. Snart introduceras Max som har autism som karaktär i populära Daniel Tigers kvarter.
Annons
8 nostalgiska barnprogram för 80- och 90-talisten (MOTHERHOOD)Brand logo
8 nostalgiska barnprogram för 80- och 90-talisten (MOTHERHOOD)

Daniel Tigers kvarter har ofta något bra att lära våra kids, och snart tar serien upp ett nytt viktigt tema, nämligen autism.

I ett avsnitt av barnprogrammet som släpps snart introudceras en ny karaktär, läraren Harriets brorson Max. Max har autism och när han och Daniel ska leka får vi lära oss om hur olika barn leker.

När Daniel försöker få kontakt med Max och frågar om de ska bygga ett slott av klossar, svarar han inte. Istället fortsätter Max titta på sina leksaksbussar och kör dem fram och tillbaka.

Max i Daniel Tigers kvarter

”Ibland behöver han mer tid för att förstå frågan och komma på ett svar. Vi ger honom lite mer tid”, förklarar Harriet för Daniel.

– Vi är så glada att introducera Max i kvarteret och hjälpa ännu fler barn att känna sig representerade och inkluderade på TV, säger Chris Loggins som är en av skaparna bakom serien till tidningen People.

– Det är också viktigt att unga tittare förstår att vissa av deras kompisar kan ha annorlunda behov och lär sig, leker och kommunicerar på sina egna sätt, fortsätter han.

Episoden där Max är med första gången släpps 5 april i den internationella versionen av serien.

Här kan du se klippet på när Daniel träffar Max:

Källa: Motherhly, People

Foto: COURTESY FRED ROGERS PRODUCTIONS

Annons