En del av

Emma Igelström om graviditeten: "Jag trodde inte det skulle gå"

11 mar, 2021 
AvMåBra Redaktionen
emma igelström är gravid
Hon är känd som landets vassaste elitsimmare och är aktuell i Sportmästarna på TV. Men just nu gläds Emma Igelström över en helt annan typ av bragd: hon är nämligen gravid.
Annons
Kändisar som fått barn 2021Brand logo
Kändisar som fått barn 2021

Emma Igelström simmade sig rätt in i svenska folkets hjärtan under tiden som elitsimmare. Då vann hon bland annat fyra VM-guld och över tio EM-guld och var också först med att som kvinna komma under 30 sekunder på 50 meter bröstsim.

Men Emma var också öppen med elitidrottens och prestationskravens baksida och har flera gånger berättat om sin psykiska ohälsa. Hon har bland annat skrivit en uppmärksammad bok om sin bulimi.

Vi har fått fortsätta följa hennes idrottsliga prestationer via hennes instagramkonto och en rad tv-satningar, bland annat Mästarnas mästare, Let's Dance och Superstars samt aktuella Sportmästarna.

Hon fick också stor uppmärksamhet när hon körde kost- och träningsprogrammet 16 weeks of hell.

Annons

Emma Igelström gravid

Emma har också varit drabbad av fysiska utmaningar, där hon tvingats operera bort två tumörer från livmodern. Något som försvårat möjligheterna till en graviditet, förklarar hon när tidningen MåBra når henne för att säga grattis. Emma Igelström är nämligen gravid.

– Tack, vi är väldigt glada, svarar hon på den klassiska sportfrågan "hur känns det?".

I ett inlägg på Instagram skriver simmerskan i ett inlägg där hon visar magen:

”Ett märkligt år toppas med ett mirakel mot precis varenda odds".

Emma Igelström berättar också för MåBra att hon in trodde att de skulle gå med tanke på de operationer av livmodern som hon tidigare gjort. Och att hon hade den biologiska klockan emot sig.

– Jag trodde inte att de skulle gå med tanke på min ålder, förklarar hon.

Även sportbladet tog sig en pratstund med Emma. Där fyller hon i ytterligare hur tankarna går just nu:

– Det känns fantastiskt förstås, det är som ett mirakel. Adam har inga barn sedan tidigare så han är förstås superglad. Sedan har jag inte mått så bra, men nu kan jag börja njuta av det. Med min dotter Olivia som i dag är 14 år hade jag livets graviditet och mådde toppen, den här gången har det varit jobbigare, säger hon till tidningen.

Och graviditeten kom som en överraksning, berättar hon vidare i artikeln:

– Vi var ganska inställda på att det kanske inte skulle gå. Jag var nästan hundra på att om vi skulle lyckas så skulle jag vara tvungen att ta hjälp, men det behövde vi inte så jag är svintacksam över min kropp. Alla de där hälsosamma åren när man tränade och levde bra kanske har betalat sig.

Grattis Emma, vi önskar dig stort lycka till!

Foto: TT, Instagram/@emmaigelstrom

Annons