En del av
Artikeln innehåller reklamlänkar

De 10 populäraste sällskapsspelen 2020

19 nov, 2020 
AvVilma Nordell
Liten tjej spelar sällskapsspel
Är du på jakt efter ett nytt roligt sällskapsspel att köra tillsammans med vänner och familj? I år har brädspelen gjort en extra stark comeback och här hittar du de populäraste under 2020.
Annons
8 julfilmer du inte får missaBrand logo
8 julfilmer du inte får missa

När vi spenderar mer tid hemma än vanligt har sällskapsspelen nåt sin prime time och blivit en stor snackis under året. Här har vi samlat år 2020 populäraste sällskapsspel med allt från frågespel till roliga spel som gör det svårt att hålla tillbaka skrattet. Spela inom den närmsta kretsen, eller varför inte tillsammans över Zoom eller Teams?

Under kategorin Årets begagnade julklapp 2020 utsåg Blocket just sällskapsspelet till vinnare, då antalet sålda spel har ökat med hela 35 procent under året.

De 10 populäraste sällskapsspelen 2020

Hittar du ett nytt favorit att spela med vännerna eller ge bort i julklapp?

1. Smart 10

Smart 1p

Ett prisbelönt frågespel där man i lag ska gissa på olika frågor kring vilka årtal de utspelade sig. Har du fel är du ute ur rundan och förlorar dina ihopsamlade poäng. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Annons

2. Ticket to ride

Ticket to ride

Den nya versionen av Ticket To Ride håller till i hjärtat av Europas kontinent. Spelet går ut på att resa mellan städer och åka så långa sträckor som möjligt för att samla poäng. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

3. Hint

Hint

Hint är ett sällskapsspel där ditt lag ska försöka gissa vad du försöker förmedla genom att nynna, rita, tala och göra charader. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Annons

4. Codenames

Codenames

Här tävlar lagen om vem som först kommer i kontakt med sina agenter. Spionerna ger ledtrådar bestående av ett ord som pekar på flera ord på brädspelet. Läs mer och köp det här (reklamlänk).

5. Bezzerwizzer

Bezzerwizzer

Det populära brädspelet Bezzerwizzer är ett kunskapsspel där både allmänbildning och taktik avgör vem som vinner, med frågor inom 20 kategorier. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Annons

6. Catan

Catan

Tävla mot dina medspelare genom att bygga upp kolonier och skaffa råvaror. För att vinna kan du byta råvaror med dina medspelare eller varför inte bygga en armé, den med bäst strategi vinner. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

7. Absolut överens

Absolut överens

Ett fartfyllt spel om allt det ni trodde att ni var överens om där ni ska svara på roliga frågor, utan att visa svaren för varandra. Flytta framåt för varje rätt svar ni får. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Annons

8. På spåret

På spåret

Ett sällskapsspel där lagen utmanar varandra precis som på TV. Lagen tävlar samtidigt och får ta ställning till bilder och faktarutor som ska lösas. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

9. Helt hysteriskt

Helt hysteriskt

Här ska du under tvång lista ut de hemliga orden, du måste till exempel tala med finsk brytning, inleda varje mening med ”visserligen är jag en idiot men... Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Annons

10. Vem vet mest

Vem vet mest

Ett resespel som bygger på TV-programmet där spelarna får ett ämne och bestämmer om de tar det eller skickar det vidare. Du får poäng om du svarar rätt, men dina motspelare tjänar på att du svarar fel. Läs mer och köp det här (reklamlänk).

Foto: TT

Annons