En del av

6 saker att sälja second hand – för att tjäna extra pengar i januari

04 jan, 2021 
Lovisa Svedlund
saker att salja på blocket
Känns det lite tomt i kassan nu i början på året? Ta tillfället i akt att både göra en skön utrensning av grejer och tjäna några slantar.
Här är 6 tips på prylar att sälja i andrahand som med stor sannolikhet ligger och skräpar även i er familj.
Annons
Carina och Erik Berg — En tidslinjeBrand logo
Carina och Erik Berg — En tidslinje

Känns januari lite knapert? Då är ni inte ensamma!

December och jul brukar bli dyra månader – och januari desto fattigare. Men ofta finns det riktigt bra pengar att skramla ihop av sådant du och barnen har hemma – som ingen använder längre.

Att sälja saker som bara skräpar behöver inte bara plussa på i kassan utan ger oss också en lite friare känsla. För visst är det en riktigt skönt att gå in i det nya året och känna att det finns plats hemma och att vi faktiskt mest har sådant som vi använder i skåp och lådor?

Mer minimalistiskt och mindre dammsamlande!

Fattiga januari – 6 saker att sälja i andra hand

Har barnen fått nya teknikprylar i julklapp? Eller är det dags att göra er av med barnstolen på vinden?

Här är sakerna som många har hemma och som faktiskt funkar utmärkt att sälja på andrahandsmarknaden. En riktig win-win för dig som både vill prylbanta och få några extra kronor i plånboken årets fattigaste månad.

Annons

Tradera, Blocket eller köp- och säljgrupper på sociala medier. Platserna där du kan annonsera är många.

1. Hobbygrejer

Har barnen slutat spela instrument samtidigt som tvärflöjten ligger kvar i källaren? Eller hade du själv ett snowboardprojekt för några år sedan som inte känns lika aktuellt längre? Hobbyprylar tenderar ofta att hamna i våra gömmor även efter att slutat använda dem. Dags att rensa och tjäna pengar!

Med på listan över mest sökta hobbysaker på Blocket 2020 fanns till exempel akvarium, piano, motionscykel, flipperspel och gitarr.

2. Teknik

Fick barnen ny spelkonsoll i julklapp? Och vad gjorde du egentligen med din förra telefon som du bytte ut förrförra året? Lägg fram all teknik som ni inte använder på ett bord. Låt ljuset flöda över prylarna, damma av och fota ordentligt. Nya ägare väntar där ute!

Med på Blockets lista över mest eftersökt teknik 2020 fanns bland annat IPhone, Nintendo switch, playstation, gamingdator och högtalare.

Annons

3. Möbler – dina och barnens

Tripptrappstolen, soffan i garaget och klädställningen som ingen använder längre. Möbler tenderar att ta upp mycket plats i våra förrådsutrymmen och är saker som söks flitigt på andrahandsmarknaden.

Soffa, byrå, soffbord och skrivbord toppade listan över mest sökta möbler på Blocket 2020. I kategorin "personligt" fanns också tripptrapp och spjälsäng.

4. Cyklar, bilbarnstolar, barnvagn och pulkor

Barnen växer ur gammalt och i nytt. Blir det ett nytt cykelköp till våren? Eller är det dags att göra sig av med bebispulkan nu när barnen blivit tonåringar? Sparkcyklar, leksaks-mini-bilar och tefatet kan alla få nya glada små ägare där ute.

Även barnvagn och bilbarnstolar var väl eftersökta på Blocket 2020.

5. Barnens gamla leksaker

Lego fanns bland annat med på mest eftersökta saker inom kategorin "personligt" på Blocket 2020. Har barnen kommit över Barbie-, robot- eller legobyggaråldern?

Annons

Om ni inte ska ha fler syskon eller släktingar som ska leka med sakerna kan de göra andra barn glada.

Få nyhetsbrev från motherhood.se!

Få nyhetsbrev med massor av tips om mammalivet till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är gratis såklart!

6. Barnkläder och märkeskläder

Barnkläder kan leva så otroligt många liv om vi bara låter dem vandra vidare! Självklart kan det vara kul att spara en extra kär overall eller de gulliga små första skorna. Men här finns också verkligen bra utrymme för rensning och att sälja på andrahandsmarknaden.

Gör en egen Instastory med bilder på plaggen och priser för dina närmsta, om du känner många andra föräldrar med barn som är yngre än dina. Eller lägg upp annonser med hela klädpaket där allt är i samma storlek på andrahandssajter.

Har du själv kläder som du aldrig använder i garderoben – kanske dessutom av helt okej kvalitet? Lägg upp när du ändå håller på!

Foto: TT

Källa: Blocket

Annons