En del av

Tv-serierna du vill ha koll på 2021

05 jan, 2021 
AvNina Nyström
Alla utom vi med Björn Gustafsson och Alba August
Vi har scannat nyhetsutbudet på Netflix, SVT, C More, HBO och Viaplay – här är seriepremiärerna som det kommer snackas mest om under 2021.
Annons
5 favoritmammor från tv och filmBrand logo
5 favoritmammor från tv och film

Många produktioner har det senaste året drabbats av förseningar på grund av coronaviruset. Därför saknas fortfarande uppgifter i flera av kanalernas och streamingtjänsternas nyhetslistor, men med all säkerhet kommer fler spännande avslöjanden att följa under året – listan uppdateras löpande.

Men – det ser ändå redan lovande ut. Exempelvis har Netflix ett helt batteri av svenska originalserier i pipen. Här är några av de premiärer vi ser fram emot under året – och några efterlängtade favoriter som (äntligen) kommer med nya säsonger.

Nya serier på Netflix 2021

Snabba cash

Scen ur Snabba cash på Netflix

Tio år efter den förra filmtriologin är det dags för ny jakt på pengar och status, nu i serieformat. Den här gången kretsar storyn kring den ensamstående mamman Leya (Evin Ahmad, från bland annat Störst av allt) som försöker lyckas inom startup-scenen – kosta vad det kosta vill.

Annons

Premiär: Våren 2021.

Folk med ångest

Fredrik Backmans bok om ett gisslandrama i en lägenhet, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en höggravid kvinna, en självmordsbenägen mångmiljonär och en kanin, blir serie. En given succé. Felix Herngren står för regi.

Premiär: Oklart

Få nyhetsbrev från motherhood.se!

Få nyhetsbrev med massor av tips om mammalivet till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är gratis såklart!

Clark

Norrmalmstorgsdramat har tidigare skildrats fler gånger i både tv-serier och på film. Den här gången baseras handlingen på Clark Olofssons självbiografi. Huvudrollen som en av Sveriges mest mytomspunna gangsters spelas av Bill Skarsgård, och även resten av rollistan är en tämligen stjärnspäckad rollista med namn som exempelvis Adam Lundgren och Björn Gustafsson. Jonas Åkerlund står för regi.

Premiär: Oklart

Young Royals

Young Royals

I Young Royals får vi följa elever på en prestigefull internatskola. När prins Wilhelm börjar på skolan öppnas dörrarna till ett nytt liv där han börjar drömma om frihet. Så småningom ställs han inför valet mellan kärleken och plikten. Rollen som Wilhelm spelas av Edvin Ryding, känd från bland annat Gåsmamman och Älska mig. Hans mamma, drottning Kristina, spelas av Pernilla August.

Annons

Premiär: Oklart

Den osannolika mördaren

Palmemordet ur en ny vinkel – nu med utpekade mördaren Stig Engström i fokus, baserad på Thomas Petterssons bok med samma titel.

Hur kunde Skandiamannen komma undan? Netflix beskriver serien som ”en fiktiv tolkning av hur Stig Engström, den grafiska designern som utpekades som den troliga gärningsmannen till mordet på statsminister Olof Palme, lyckades gäcka rättvisan ända fram till sin död genom en kombination av fräckhet, tur och polisens handfallenhet.”

Bakom serien står skaparna till Innan vi dör och Kalifat och huvudrollen spelas av Robert Gustafsson.

Nya serier på SVT 2021

Tunna blå linjen

Tunna blå linjen

I vinterns dramasatsning och söndagsserie från SVT får vi följa ett gäng Malmö-poliser i kampen med balansen mellan det tuffa arbetet och privatlivet. I rollerna ser vi bland annat Gizem Erdogan.

Annons

Premiär: 17 januari

Haijbyaffären

Julens stora dramasatsning på SVT är en miniserie i fyra avsnitt med Sverrir Gudnasson i huvudrollen. Det här är en satsning som nog gläder alla älskare av Vår tid är nu, eftersom vi både får återvända till restaurangmiljö och 30-, 40- och 50-talet. Serien berättar historien om relationen mellan kung Gustav V och den den kriminellt belastade restaurangägaren Kurt Haijby – och den skandal som följde när relationen avslöjades.

Premiär: Julen 2021

Nya serier på Kanal 5/discovery + (DPlay) 2021

Alla utom vi

Scen ur Alla utom vi

Alba August och Björn Gustafsson (som ju även är ett par i verkliga livet) gör rollerna som paret Hilma och Ola som desperat försöker skaffa barn och till slut påbörjar IVF. För manus står Erik ”Jerka ” Johansson och serien, som blandar det allvarliga ämnet med humor, har fått mycket lovande recensioner.

Premiär: Oklart

Listan fylls på efter hand som nya serier och premiärdatum släpps!

Andra säsongspremiärer vi längtar efter 2021

The Handmaid's Tale, säsong 4 (HBO)

Solsidan, säsong 7 (TV4/Cmore)

– Sex Education, säsong 3 (Netflix)

Stranger Things, säsong 4 (Netflix)

Riverdale, säsong 5 (Netflix)

– Bonusfamiljen, säsong 4 (SVT)

Foto: SVT, Netflix, Warner/discovery+

Annons