En del av

Alla utom vi – allt du vill veta om tv-serien och planen för säsong 2

17 feb, 2021 
Lovisa Svedlund
Alla utom vi björn gustavsson och alba august, blir det säsong 2?
I nya tv-seien Alla utom vi på Discovery Plus ser vi bland andra Alba August och Björn Gustafsson i huvudrollerna. Här är allt du behöver veta om serien – och om planerna på en säsong 2.
Annons
Carina Bergfeldt-intervju med Alba August och Björn Gustafsson om seperationenBrand logo
Carina Bergfeldt-intervju med Alba August och Björn Gustafsson om seperationen

Nya serien Alla utom vi på Discovery plus handlar om Hilma och Ola, spelade av Alba August och Björn Gusfavsson, som försöker få barn.

Att de inte lyckas bli gravida gör att parets relation börjar knaka, och de frågar sig: varför går det för alla andra men inte för oss?

Här ser vi klassiska scener på hur det är att försöka få barn men inte lyckas, medan alla andra verkar omge sig med småknoddar. Till exempel barndomsvännen som själv är småbarnsmamma och försöker ge ett hjälpande råd om att "Gör lite mer medvetna matval bara så ska ni se att det går".

Erik "Jerka" Johansson bakom manus

Bakom regi och manus står Erik "Jerka" Johansson, bland annat känd från tv-serien bonusfamiljen där han spelar bonuspappan Patrik.

Annons

Även Sebastian Antonios Johansson har varit med på i manusskrivandet – och manuset kommer faktiskt från en kanadensisk förlaga. Tillsammans har manusförfattarna nämligen jobbat om tv-serien "How to buy a baby".

– Erik ”Jerka” Johansson, som gör sin regidebut med serien, har i samarbete med Sebastian Johansson även adapterat manuset och byggt ut avsnitten i längd, karaktärer och situationer, säger Mathilde Albinsson som är pressansvarig på Discovery Plus till Motherhood.

Erik Jerka Johansson har regisserat och skrivit manus
Erik Jerka Johansson har regisserat och skrivit manus till Alla utom vi.

Och i ett pressmeddelande säger Erik "Jerka" Johansson själv:

– Jag är otroligt stolt och glad över den fina responsen och hade inte i min vildaste fantasi vågat hoppas på så fin respons på min regidebut. Hoppas många ska streama hela säsongen och att ämnet IVF och tabut kring det lyfts, att folk ska känna igen sig och bli berörda och få skratta på en och samma gång, som livet självt.

Annons

Björn Gustavsson och Alba August i huvudroller

I huvudrollerna ser vi som sagt komikern och skådespelaren Björn Gustafsson och skådespelerskan och sångerskan Alba August.

I själva verket har de båda varit ett par även i verkligheten, men är inte längre. De träffades under inspelningen av långfilmen Unga Astrid, som var lite av ett genombrott för Alba August. Även under inspelningen av Alla utom vi var de ett par.

Björn Gustafsson och Alba August i Aalla utom vi
Tv-serien lyfter bland annat IVF.

Men för ett tag sen berättade Björn Gustafsson för Expressen att de två inte var tillsammans längre. När de gästade Carina Bergfeldt tv-show nyligen sa de att det trots det går bra att jobba tillsammans nu när de gör PR för tv-serien.

– Vi måste ju göra PR, så är det ju. Så då åker vi ju hit och gör det och det känns ändå väldigt okomplicerat, sa Björn Gustafsson i programmet.

Annons

Förutom Augist och Gustafsson ser vi bland annat Adam Lundgren, Malin Cederbladh, Christopher Wagelin, Celie Sparre, Göran Ragnerstam och Janna Granström på rollistan i serien.

Björn Gustafsson och Alba August på Guldbaggegalan 2019.
Björn Gustafsson och Alba August på Guldbaggegalan 2019.

Blir det en säsong två av Alla utom vi?

Kan du inte få nog av Alla utom vi? Då får du ge dig till tåls ytterligare ett tag – för än finns nämligen ingen officiell fortsättning på tv-serien. När Motherhood ställer frågan till Discovery plus om det kommer fler avsnitt eller säsonger blir svaret från pressansvariga Mathilde Albinsson:

– Det har vi ingen information om i nuläget, utan får be om att återkomma.

Uppdatering! Nu finns mer information om säsong 2. Här kan du läsa:

Här kan du se trailern till Alla utom vi

Sugen på att börja titta på serien? Här kan du få en sneak peak i trailern:

Foto: TT, Discovery plus

Annons