En del av

Äg din mammakropp – 9 peppande bilder och citat

30 dec, 2020 
https://image.motherhood.se/image-6441816?imageId=6441816&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Johanna Bengtsson
Inspirerande bilder mammakropp
Kroppen förändras efter graviditeten – du har ju burit på en hel person inuti den! Det är fantastiskt, men i många fall också svårt att acceptera. Här har vi samlat ett gäng mammor som inspirerar till att äga och älska mammakroppen.
Annons

I nio månader bor en liten filur i din mage. Organ flyttas, magmuskler går isär och hen stökar runt därinne. Det vore konstigt om kroppen inte förändrades av all denna påverkan. Med det sagt kan det ändå vara svårt att acceptera att kroppen ser annorlunda ut efter en graviditet.

9 peppande bilder och citat om mammakroppenBrand logo
9 peppande bilder och citat om mammakroppen

Därför har vi samlat bilder och citat från mammor som har, eller har börjat acceptera och älska sin kropp. Nio Instagramkonton som är perfekta att lägga till i ditt flöde om du vill se verkligheten: med bristningar, celluliter och mjuka magar. Precis så som det blir för de allra flesta efter en graviditet, men som väldigt få visar.

Låt dig inspireras att äga din mammakropp!

1. Bristningar i solljuset

"Jag kan inte rå för det men jag tycker det är så himla HÄFTIGT med dessa hudbristningar. Jag sörjde när de först dök upp. Det var en sån chock? Från ingenstans, kändes det som. Från "perfekt" orörd hud, till liksom sprickor. Brustet. Men det är ju i sprickorna ljuset kommer in. Det är där det blir spännande. Levande. Det har hänt nåt. Och det kan ju vara mycket mer intressant än nåt, så kallat, perfekt" - Kajsa "Kobranhugger".

Annons

2. Att vara naken bland andra

"Omklädningsrum. Förut: min värsta mardröm. Nu: det bästa stället att bara få vara bland alla olika kroppar" - Karin "Kajjan" Andersson.

3. Det är okej att inte känna sig okej

"Vet ni! det är faktiskt okej att vara missnöjd och det är faktiskt okej att inte älska sin kropp. Och bara för att din kropp kanske gett dig det vackraste du har så är det okej om det inte ”räcker” för att du ska älska din kropp. Men va snäll mot dig själv och din kropp, det är den som bär dig varje dag och som gör livet du har möjligt" - Malin Gabrielsson.

4. Du är inte ensam om tankarna

"Jag vill så gärna älska mina celluliter. Och jag hoppas att jag en dag kommer göra det, eller bara SKITA i det? För mig hjälper det så mycket när jag ser bilder, RIKTIGA bilder som inte är retuscherade. TACK alla ni som delar bilder på era kroppar utan att retuschera dom eller ta i speciella vinklar. Tillsammans hoppas jag att vi kan göra slut med våra komplextankar. Det gör så jäkla mycket att se att man inte är ensam" - Ellen Bergström.

Annons

5. Mammakroppen ger två barn näring – samtidigt

"Precis som jag inte tänkt långtidsamma hade jag inte tänkt tandemamma. Livet blir generellt inte riktigt som jag tänkt, och jag älskar det." - Asabea Britton.

6. Du är så mycket mer än ett utseende

"Mina barn, min familj eller mina vänner tycker inte om mig mindre för att jag skulle vara tjock, ha celluliter eller bristningar, för jag är SÅ mycket mer än ett utseende. Glöm aldrig bort att det minst intressanta med dig är förmodligen ditt utseende, du är så mycket mer än så" - Therese Wickman

7. Bitch, my body is on fire

"When someone asks me if I’m still pregnant: bitch no, but my body just created two human beings. two perfect little human beings to be correct, and my body is on fire.. ok?" - Mimmi Kapell

8. Acceptans bringar lycka

"Saker jag vill att du påminner dig om idag!
1. Celluliter, bristningar och gropar är normalt!
2. Gå ner i vikt kommer inte göra dig lycklig! Att acceptera dig själv kommer däremot göra det!
3. Varje dag är en dag vi inte får tillbaka. Se till att du lever och tar tillvara på tiden med dig själv, dina barn, din sambo och din familj. Livet är nu!
4. Du är inte ensam! Även om du ofta kanske känner så, så är du inte ensam!

5. Va dig själv! Va alltid dig själv." - Fia Anderberg

9. Tre dagar efter förlossning

"Har fullt upp med livet men vill kika in för att visa hur en mage kan se ut tre dagar efter att ha fött ett barn." - Jessica Hallbäck

Foto: TT, Instagram

Annons