En del av

Beyoncé i öppen intervju om sina barn: ”Smälter mitt hjärta”

03 nov, 2020 
AvLinn Seipel
Beyonce Knowles-Carter
Trebarnsmamman Beyoncé Knowles-Carter berättar i en djuplodad intervju med Vouge hur hon pratar med sina barn om viktiga saker.
– Jag låter mina barn veta att de aldrig är för unga för att bidra till att förändra världen, säger hon till tidningen.
Annons
Chrissy Teigen och John Legends kärlekshistoriaBrand logo
Chrissy Teigen och John Legends kärlekshistoria

Beyoncé blev mamma för första gången januari 2012, något hon menar startade en längtan efter att få göra skillnad i världen. Framförallt blev det viktigt för henne att på olika sätt hjälpa till att höja svartas röst i USA, berättar hon för Vouge. Dottern Blue Ivy skulle få en bättre värld att växa upp i, menade hon.

– Från den stunden förstod jag verkligen min kraft, att bli mamma har varit min största inspiration. Det blev mitt mål att se till att hon levde i en värld där hon verkligen känner sig uppskattad och sedd, säger hon.

Det här budskapet är även något hon idag gärna överför till alla sina barn.

– Jag låter mina barn veta att de aldrig är för unga för att bidra till att förändra världen. Jag underskattar aldrig deras tankar eller känslor, och jag checkar ofta in och kollar hur saker och ting påverkar dem, berättar hon.

”Hon smälter mitt hjärta”

Blue Ivy, Beyoncés äldsta dotter, är åtta år och går redan i mammas fotspår. Hon älskar att sjunga, dansa och uppträda och enligt People's Magazine får hon ofta följa med mamma på olika jobbsammanhang.

Beyoncé och dottern Blue Ivy
Beyoncé med sin dotter Blue Ivy under inspelningen av musikvideon till låten Brown Skin Girl.

Samma källa avslöjar att bandet mellan dem är väldigt starkt.

– När jag säger att jag är stolt över henne, säger hon tillbaka till mig att hon är stolt över mig och att jag gör ett jättebra jobb. Det är såå gulligt, säger hon och fortsätter:

Annons

– Hon smälter verkligen mitt hjärta. Jag tror verkligen det bästa sättet att lära barn något är att vara ett gott exempel själv.

En person i Beyoncés närhet berättar också för People's Magazine om hur hon aldrig låter karriären ta upp all sin tid. Det är snarare är tvärtom – barnen kommer alltid i första hand och karriären andra.

– Hon är upptagen med att göra scheman och ta hand om sina barn. Hon ser till att de har planerade aktiviteter och skolundervisning. Hon älskar att vara mamma och vill vara runt så mycket som möjligt, säger källan.

Beyoncés föräldraråd i ett tufft samhällsklimat

För tre år sen fick Beyoncé tillsammans med maken JAY-Z tillskott i familjen. Det blev tvillingar – en till dotter, Rumi, och en son, Sir. När hon senare vann en Grammy för filmen Black Is King valde hon att dedikera filmen till sin son. Något hon berättar för Vouge att hon motiverade såhär:

– Efter att ha fått min son så kände jag att det var viktigt att lyfta våra pojkar. Vi behöver se till att de växer upp med tillräckligt mycket filmer, barnböcker och musik som uppmuntrar emotionell intelligens, självrespekt och som belyser vår omfattande bakgrund och historia.

Beyonce med tvillingarna Rumi och Sir
Beyoncé med tvillingarna Rumi och Sir.

I en på många sätt rörig tid vittnar Beyoncé om att det kan vara svårt att veta hur man berättar lagom mycket för sina barn om vad som försiggår i samhället. Hon menar på att det är viktigt att hålla sina barns sinnen positiva och trygga, samtidigt som man ska inte stänga ute dem helt.

Till Vouge ger hon sitt bästa råd till alla föräldrar just nu: se till att ”älska barnen mer nu än du någonsin gjort”.

Annons