En del av
ANNONSSAMARBETE MED OTRICARE

Carin da Silva har testat nässköljningsmetoden: "Jag har inte vabbat en dag sen sommarlovet"

21 nov, 2022 
AvJenny Thorell
Barn som blir sjuka om och om igen kan verkligen försvåra vardagen och störa sömnen för hela familjen. Men genom att skölja barnets näsa dagligen kan du både förebygga och mildra framtida förkylningar.
VIDEO: Skippa nässprayen – 5 husmorstips som lindrar nästäppan
VIDEO: Skippa nässprayen – 5 husmorstips som lindrar nästäppan


Alla med små barn vet hur kämpig vintersäsongen kan vara och hur förkylningarna på skolan och föris bara tycks avlösa varandra. Ingen går helt säker mot förkylningar, men med en relativt enkel rutin för ditt barn så kan du minska risken för förkylningar. För vad många av oss inte vet är att näsan spelar en väldigt viktig roll när det kommer till hur ofta våra barn blir förkylda.

Näsan skyddar mot förkylningar

Näsan filtrerar och hindrar nämligen att skadliga luftpartiklar når lungorna och genom att skölja näsan med saltvattenlösning dagligen så kan man minska risken att bli förkyld. Tv-personligheten och influencern Carin da Silva har testat metoden med nässköljning i form av OtriCare – en naturlig nässpray till baby och barn som rensar och sköljer näsan. Hon berättar att det hjälper henne att ligga steget före skolbacillerna.

carin da silva
Carin da Silva har testat nässköljningsmetoden som hjälpt hennes söner att hålla sig friska.

– Jag har använt OtriCare barn i cirka en månad och än så länge, peppar peppar, har killarna hållit sig friska. När de flesta i klassen varit hemma på grund av förkylning så har pojkarna klarat sig, berättar Carin da Silva.

Ligger steget före skolbaciller

Näsan spelar som sagt en väldigt viktig roll när det kommer till förkylningar och om näsans slemhinna inte fungerar som den ska så kan resultatet bli en täppt näsa, rinnsnuva och nysningar.

– Om man använder OtriCare så rensar man näsan från snor och smuts vilket gör att näsan kan göra sitt jobb – vilket i sin tur gör att förkylningen inte bryter ut. På det sättet så kan man ligga steget före och slippa att barnen blir riktig sjuka, tipsar Carin da Silva.

carin da silva
Carins söner har inte behövt vara hemma en enda dag från skolan sen de började använda OtriCare.

För Carin har vardagen blivit ganska mycket enklare sen hon började använda saltvattenspray på sina söner, och alla föräldrars skräck – de många och sega vabb-perioderna har blivit betydligt färre.

– Eftersom jag inte har behövt vabba en enda dag sedan killarna kom tillbaka till skolan efter sommarlovet har jag, och killarna såklart, varit väldigt nöjda. Jag kan ju inte säga att det är endast tack vare OtriCare men jag tror verkligen att det är en stor bidragande faktor.

Läkare rekommenderar nässköljning

Malin Berg, som är öron-näs- och halsläkare berättar att nässköljning kan vara bra för barn som ofta har en rinnande näsa eller nästäppa.

– Koksalt kan i båda dessa fall lindra symptomen genom att hjälpa till och hålla näsan ren. Hos små barn som vanligtvis bara andas genom näsan kan sköljning av näsan minska besvär med en tät eller rinnande näsa. Liksom hos lite större barn som också kan vara svåra att snyta.

Om ditt barn är nästäppt väldigt ofta berättar Malin Berg att man ska vara lite uppmärksam eftersom det kan ligga något annat bakom.

– Om barnet alltid är nästäppt ska man komma ihåg att barn ofta har en förstorad körtel bakom näsan som kallas adenoid, och det är viktigt att få detta undersökt eftersom det kan behöva opereras. Det kan också vara en allergi som är viktigt att få undersökt.

Saltvattenlösning kan också användas i förebyggande syfte när du ser de allra första tecken på förkylning som en lättare förkylning, nästäppa eller rinnande näsa.

– Regelbunden sköljning hjälper till att avlägsna irriterande och allergiframkallande partiklar som pollen och damm och därför kan rekommenderas för att förebygga och behandla besvär från näsan, tipsar Malin Berg.

otricare
Använd saltvattensprayet OtriCare dagligen för att minska risken att dina barn blir förkylda.

Fakta OtriCare Barn

· Specialutvecklat sprayhuvud för att passa barns små näsor.

· Lättanvänd förpackning som är enkel att ta med på resan.

· Bidrar till att upprätthalla näsans alla funktioner.

· Att skölja näsan dagligen med OtriCare saltvatten kan minska risken att bli förkyld.

· Att rengöra barnets näsa varje dag efter skolan, kan verka förebyggande.

· Till barn som inte kan snyta sig själva och före användning av nässug.

· Använd före Otrivin för att ge den aktiva substansen bättre förutsättning att verka.

SE OCKSÅ: 5 myter om kroppen – som vi avfärdar här och nu
SE OCKSÅ: 5 myter om kroppen – som vi avfärdar här och nu

Tänk på! Dela inte nässpray mellan flera familjemedlemmar eftersom det kan sprida virus och bakterier.