En del av

Då öppnar Gröna Lund – och detta gäller när du bokar din biljett

12 apr, 2021 
Emilie Josephson Dalhamn
Gröna Lund sommar
Både barn och vuxna har längtat efter beskedet om när Gröna Lund öppnar. Och vi har goda nyheter! Gröna Lund är redo att öppna upp för säsongen.
Annons
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommarBrand logo
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar

Trots risk för konkurs och tuffa restriktioner: Nu förbereder Gröna Lund för att öppna upp för säsongen 2021. För besökarna kommer det mesta vara som vanligt på "Grönan" men med skillnaden att det är betydligt färre besökare samtidigt i parken.

Enligt Folkhälsomyndighetens bestämmelser får nöjesparker endast släppa in en gäst per 20 kvadratmeter, vilket Gröna Lund nu anpassat verksamheten till. Man har även delat in dagen i två pass med förbokade tidsintervaller.

– Vi vet att våra gäster har längtat efter dagen då vi kan öppna och efterfrågan på säkra aktiviteter utomhus är stor bland barnfamiljer. Genom att dela upp vissa av dagarna i två pass kommer fler gäster kunna besöka oss, på samma säkra sätt. Samtidigt får vi möjlighet att ta emot fler gäster under en dag, vilket är nödvändigt för att få ekonomin att gå ihop, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund, i ett pressmeddelande.

När öppnar Gröna Lund?

Det planerade datumet för Gröna Lunds öppnande är den första maj.

Vill du besöka nöjesparken i vår och sommar kommer du att behöva förboka din biljett på webben och ange dag och entrétid för besöket. Åkband och åkkuponger slopas i år och istället ingår alla åk i den nya entréavgiften ”Ticket to Ride”.

Källa: Gröna Lund, Folkhälsomyndigheten
Bild: TT

Annons