En del av

Test: Hur visar du kärlek? Ta reda på vilket kärleksspråk du pratar

24 feb, 2021 
AvJohanna Bengtsson
Vilket kärleksspråk talar du?
Tjafsar du och din partner över onödiga saker trots att ni tror att ni visar varandra uppskattning? Det kan vara så att ni helt enkelt uttrycker er kärlek och era behov på helt olika sätt – ni pratar olika kärleksspråk helt enkelt.
Annons
5 tips för att skapa en lyckligare kärleksrelation 2021
5 tips för att skapa en lyckligare kärleksrelation 2021

Psykologen Gary Chapman menar att det finns fem primära uttryckssätt för kärlek – fem så kallade kärleksspråk. Du kan visa din kärlek genom fysisk närhet, att ge gåvor, att avsätta kvalitetstid, genom att göra tjänster för din partner eller genom att säga kärleksfulla ord.

Ofta har vi människor ett primärt språk, och ett sekundärt, som vi använder för att visa vår kärlek. Det språk som vi själva använder för att ge kärlek på är också det språk som vi helst vill ha kärlek på.

”Behandla andra så som du själv vill bli behandlad” heter ju ordspråket, men kanske är det bättre att behandla andra så som de vill bli behandlade. Hur din partner visar kärlek och vilket sätt din partner bäst tar emot din kärlek får du enklast reda på genom att fråga eller studera din partner. Eller så skickar du helt enkelt över det här testet till honom eller henne.

Annons

Gör testet nedan för att se hur du visar kärlek, och hur du helst vill att din partner behandlar dig.