En del av

5 saker som ditt barn kommer att komma ihåg om er sommar

05 jun, 2023 
Hannah Bergroth
tre glada barn äter glass
Som förälder är det så lätt att göra allt och lite till för att sommarlovet ska bli så bra som möjligt. Resor, utflykter och massa annat program för att maxa de lediga dagarna. Men visste du att det oftast är det lilla som barnen kommer att komma ihåg? Vi ger fem exempel.
Annons

Äntligen sommar – årets bästa årstid. Värmande sol, ljusa kvällar och många lediga dagar tillsammans. Åh, så underbart.

Stockholm – 10 utflyktsmål att besöka med barn i sommarBrand logo
Stockholm – 10 utflyktsmål att besöka med barn i sommar

Aktiviteter, spännande utflykter och kanske en resa? Som förälder vill du skapa härliga sommarminnen med barnen – för visst känns det fint att tänka tillbaka och kunna prata om det du och barnen tillsammans varit med om under det långa lovet.

Men medan ni pratar inser du att det egentligen krävs väldigt lite, det är ofta de små sakerna som barnen minns. Här ger vi dig fem exempel på saker som dina barn garanterat kommer att komma ihåg från er sommar.

Sommarlov: 5 saker som barnen kommer komma ihåg

Se dessa punkter som en liten påminnelse om att det behövs så lite för att göra de små nöjda.

Annons

1. Dagarna på stranden

Att hänga på stranden hör sommaren till – och det är något barn lär sig från tidig ålder. För barn handlar det sällan om att hitta den perfekta stranden med bryggor, hopptorn och kiosk. Så länge det finns möjlighet till lek vid strandkanten och plask i vattnet är de nöjda och glada.

Och såklart matsäcken! Mat smakar bäst på stranden, så den får ni självklart inte glömma.

barn leker på stranden
Vem behöver resa? En närliggande strand funkar minst lika bra. För barn är det en trygghet att känna igen miljön.Anne Dillner

2. Inga bråk om kläder

Det är inte bara föräldrar som tycker det är kämpigt med flera lager kläder och tjocka vinteroveraller, du har säkert fått uppleva att även barnen får psykbryt på grund av alla plagg som ska kläs på under höst och vinter.

En sak som dina barn garanterat kommer tänka tillbaka på när de fick klä sig i shorts, t-shirts eller klänning – utan att det blev bråk.

Annons

3. Glass i stora lass

Lika självklart som det är att få julklappar på julafton är det att äta minst en glass varje dag under sommaren! Därför kan det vara bra att nu – om någonsin – försöka vara en ja-sägare till förälder. Ibland är det okej att äta glass till mellis, eller hur?

barn som äter glass
Tips! Köp hem en förpackning med glasstrutar, då kan ni göra egna glassar till ett billigare pris.Maskot

4. Nya rutiner

Det sägs att barn mår bra av rutiner, det kan skapa en trygghet att veta vad som ska hända. Och lika skönt är det för föräldrarna – även de kan må bra av att veta vad barnen behöver, vid vilken tidpunkt.

Men... Är det någon gång ni kan rucka på era vardagsrutiner det är det faktiskt under sommarlovet. Barnen kommer att älska när det händer något nytt och oförväntat. Något de inte är vana att få göra (sa någon vara vaken längre på kvällen?) eller äta (som sagt, glass funkar ibland som mellis).

Och det bästa: Eftersom sommarlovet är så långt har ni möjlighet att justera tillbaka till rutiner inför vardagen i god tid.

5. Allt ni gjorde tillsammans

I en vardag, när det för en förälder finns många måsten och tider att passa, är det svårt att hinna vara en längre stund med sina barn. Därför är det nog just det som är det viktigaste – tiden barnen fick med dig.

Skippa många och dyra sommaraktiviteter, barnet kommer att minnas stunderna utan alla måsten som ni hade tillsammans.

mamma leker med sina barn på altanen
Den bästa gåvan du kan ge dina barn är tid.Maskot

Foto: TT

Annons