11 saker du aldrig skulle göra innan du fick barn – men gjorde direkt

Barn som tittar på surfplatta
9 likheter mellan små barn och en riktigt dålig chef
1:47

Efter reklamen: 9 likheter mellan små barn och en riktigt dålig chef

(1:47)

Slå på ljud

1. Torka barnets mun med ditt eget saliv

Innan du fick barn: BLÄ! Kan föräldrar bara sluta använda sitt saliv som om det vore världens bästa rengöringsmedel?!
Efter att du fått barn: Tur att människan är skapt så att det alltid finns vätska nära till hands. Saliv tvättar ju bort allt! Barnmat i barnets ansikte, barnmat på min blus, barnmat på mina byxor.

2. Strunta i tandborstningen på grund av att du inte ”orkar bråka”

Innan du fått barn: Hur svårt kan det vara att få en minimänniska att borsta tänderna med världens minsta borste och en tandkräm som smakar godis?
Efter att du fått barn: Vem orkar bråka om tandborstningen VARJE kväll? Ibland måste man få ge upp. Dessutom ska ju mjölktänderna ändå bytas ut.

3. Prata bajs

Innan du fick barn: Har föräldrar inget att prata om efter att de skaffar barn? För varför skulle de annars prata bajs konstant? VI BRYR OSS INTE!
Efter att du fått barn: Att skicka sms och fråga om barnens bajsstatus gör väl alla?

4. Muta

Innan du fick barn: Ungarna måste lära sig att ett nej är ett nej. Ingen vinner på att muta.
Efter att du fått barn: Att muta är den bästa förhandlingstekniken. Punkt. Alla vinner på att barnen mutas. De, jag, alla i hela min omgivning.

5. Fylla sociala medier med barnbilder

Innan du fick barn: Jag ska aldrig lägga ut bilder på mina barn på Instagram. Tänk på deras framtid! De blir ju uthängda.
Efter att du fått barn: Alltså jag bara MÅSTE unna världen denna bild på min guldklimp. Han fyller ju 16 månader i dag.

6. Ha tv:n/paddan som barnvakt

Innan du fått barn: Föräldrar är så lata som inte låter barnen leka med något riktigt. Och ska inte paddor vara dåligt för både ögon och fingrar?!
Efter att du fått barn: När ska uppfinnaren av tv:n fått Nobels fredspris? Att få äta en hel middag – VARM – och att kunna prata med diverse gäster är galet underskattat.

7. Benämna ålder i månader

Innan du fick barn: Aldrig att jag kommer gå runt och hålla koll på hur många veckor mitt barn är hit och dit. Man firar väl årsdagar som alla andra.
Efter att du fått barn: Sigge är 14 månader och två veckor i dag. Det är nästan värt en Instagrambild!

8. Flyga med spädbarn

Innan du fick barn: Du lovade dig själv, och världen, att inte flyga med spädbarn. Att hamna intill ett barn på planet var den värsta tänkbara starten på semestern.
Efter att du fått barn: Vi föräldrar har väl också rätt att flyga, dessutom måste man passa på medan barnen flyger billigare! Dessutom har barnskrik blivit tystare sedan vi fick barn, av oklar anledning tänker vi knappt på det längre.

9. Gå runt i skitiga kläder

Innan du fick barn: Du försökte dölja din frågande blick när kollegan kom med fläckar över hela blusen. Hur svårt ska det vara att titta sig snabbt i spegeln och byta blus innan du går till jobbet. Måste man se ut som ett skitigt barn bara för att man blir förälder?!
Efter att du fått barn: Skönt att jag lyckades få på mig en fin blus i dag!

10. Ge barnen smörgåsar till middag

Innan du fick barn: Om du ändå är föräldraledig – hur svårt ska det vara att laga ordentlig mat från grunden utan tillsatser och helt ekologiskt, samtidigt som vi vuxna kan äta en annan härlig rätt efter att barnet somnat?
Efter att du fått barn: Hönökaka. Skogaholmslimpa. Tack för att ni finns. Med ett absurt lager smör är ni den perfekta middagen enligt mina småbarn.

11. Kalla din partner för pappa

Innan du fick barn: Finns det något mer osexigt? Det finns ingen anledning i VÄRLDEN att kalla varandra mamma och pappa bara för att barn.
Efter att du fått barn: Ordet pappa har fått en helt annan betydelse. Och vem bryr sig. Då och då kommer orden ut: ”Pappa, byter du blöja så börjar jag med maten?”.

Av: Margareta Gotthardsson

Foto: TT

Mer läsning för dig
7 saker kvinnor INTE uppskattar under förlossningen
"Hur få bort slime från hundpäls?" Och 8 andra saker bara föräldrar har googlat

Utvald läsning