12 fina presenter till dop och namngivningsceremoni

presenter till dop

Att köpa en användbar, men samtidigt personlig present till en liten bebis kan vara svårt. Men det är långt ifrån omöjligt!

Ett smycke som ger tur, en designpryl eller kanske en bok för barnets konstverk? Vi har samlat personliga dopgåvor som barnet kan använda under en lång tid och som samtidigt känns personliga och genomtänkta.

Fina presenter till dopet

Här är 12 gåvor som passar både den lilla killen eller tjejen som ska döpas eller namnges.

Bok och pennor i presentbox

färgpennor

Exklusiva färgpennor i presentbox.

anteckningsbok

Anteckningsbok, som finns i flera färger.

Svenska Bookbinders design gör böcker och kalendrar i hållbara material. En anteckningsbok för barn och färgpennor i fin kvalité är en gåva som garanterat kommer att användas flitigt.

Läs mer och köp pennorna här (länk till butik). Köp anteckningsboken här. (länk till butik)

Bok för barnets konstverk

barnkammarkonst

Barnet kommer att samla på sig en hel hög med vackra konstverk genom åren. Varför inte samla barnets första alster i en och samma bok? I Min egen barnkammarkonst från bokserien med samma namn, kan du samla dina barns teckningar bakom passepartout-försedda fickor.

Läs mer och köp här.

Klassisk Elsa Beskow-servis

servis elsa beskow

Denna söta servis kommer i tre delar med motiv från Putte i blåbärsskogen från Elsa Beskow. Servisen kommer i en fin presentkartong och passar därför utmärkt att ge som present till dopet eller namngivningsceremonin. Köp servisen här. (länk till butik)

Tursmycke och bokstavsberlock

smycken

Berlocker är en fin present som barnet kan bära när hen blivit lite äldre och vidare genom hela livet. Köp två halslänkar och trä på ett tursmycke i form av en fyrklöver samt barnets första bokstav i namnet, eller trä de båda berlockerna på en armbandslänk. Båda berlockerna kommer från Edblad.

Här kan du köpa berlocken med fyrklöver (länk till butik). Här kan du köpa bokstavsberlocken (länk till butik).

Personlig poster

poster

Har du redan hunnit ta en fin bild på den nyfödda? Kanske tillsammans med dig själv, ett syskon eller med bebisen föräldrar?

Hos Framkalla går det att förstora upp egentagna bilder och göra ”Fine art posters”. Rama in bilden eller köp lister, som här ovan. En fin och personlig dopgåva! Läs mer och gör din poster här. (länk till butik)

Filt från Klippans yllefabrik x ARKET

filt klippan

En mjuk filt i härligt material är en fin gåva som barnet kan ha i vagnen eller under sig i babynestet. Denna filt är skapad exklusivt för ARKET av Klippans yllefabrik. Filten finns i flera olika färger och mönster.

Läs mer och köp filten här. (länk till Arket)

Söt nalle i pyjamas

nalle lexington

Kanske köper du barnets kommande favoritnalle i dopgåva! Denna söta nalle kommer från Lexington och är iklädd en tjusig pyjamas från märket. Perfekt kompis att känna trygghet från när det är sovtajm.

Köp nallen här. (länk till butik)

Mysig nattlampa

nattlampa

En lysande kaninkompis skapar trygghet på kvällen när barnet ska sova och är en perfekt gåva. Denna lilla nattlampa sköts med fjärrkontroll och har nio olika färger och ljusstyrkor. Lampan kommer från Lumipets och finns att köpa här. (länk till butik)

Mobil med hundar

mobil hundar

Är föräldrarna hundälskare och den lilla dopbebisen lär bli detsamma? Då är denna gulliga mobil helt rätt! Mobilen kommer från Afroart och är gjord i tovad ull och bambu.

Läs mer och köp mobilen här. (länk till Cervera)

Elefantunge till designbebisen

elefant kay bojesen

Danska Kay Bojesen skapade denna lilla elefantbebis på 50-talet och designklassikern håller än idag (och lär hålla även 50 år framåt!).

Spås den lilla dopbebisen bli lika designintresserad som sina föräldrar är detta den självklara presenten.

Köp elefanten från Kay Bojesen här. (länk till Cervera)

Foto: TT

Presenttips inför sommarfesten
0:39

Efter reklamen: Presenttips inför sommarfesten

(0:39)

Slå på ljud
Mer läsning för dig
Dop eller namngivning? 11 citat av Astrid Lindgren som vi vill skicka med alla barn
Det här vill lärare ha (och inte ha) i present på avslutningar
11 njutbara presenter till nyblivna mamman – som inte är till bebisen

Utvald läsning