8 roligaste tweetsen om föräldrars (vita) lögner för sina barn

Oskyldiga vita lögner föräldrar drar för sina barn
7 tecken på att du har en tvååring hemma
Slå på ljud

Vissa är riktiga klassiker, som kanske till och med gått i arv från ens egna föräldrar. Andra kommer vidga vyerna om vad man kan tuta i sina barn… Oavsett bjuder samtliga, förhållandevis oskyldiga, vita lögner på hög igenkänning med allt vad det innebär att vara småbarnsförälder!

8 härliga inlägg på twitter som tydligt sammanfattar småbarnsåren

1. ”Baby Shark finns tyvärr inte längre”

När man inte klarar av en sekund till av en viss ramsa, eller ett visst program, eller en låt då finns det risk att huvudkaraktären råkar ut för en olycka…

”Det är tillåtet för föräldrar att vara hycklare. Jag säger alltid till mina barn att det är fel att ljuga, samtidigt som jag hävdar att Baby Shark inte klarade sig efter en eld i internet-fabriken…”

2. Det gamla ”låta barnen leta efter något som inte finns”-tricket

Egen tid för småbarnsföräldern är högvaluta, det är sen gammalt. För att hålla psyket någorlunda i schack kan man ibland behöva tvinga sig till en stund för sig själv.

”Jag ville bara ha fem minuter att få dricka mitt kaffe ifred så jag skickade min unge till rummet bredvid för att leta efter en leksak som jag har i min ficka”

3. Ingen tjänar på total uppriktighet kring barnens teckningar

Det är faktiskt otroligt hur ofta barnens teckningar ser ut som något snuskigt. Kanske bland de roligaste stunderna man har är ju när de kommer och stolt visar upp sitt nya konstverk, och man behöver kämpa för att se på teckningen med samma oskuldsfulla uppsyn som dem.

”Döm inte andra föräldrar för att de ljuger för sina barn om du inte själv planerar att berätta för ditt eget barn hur deras teckning av en ”rymdraket” ser ut som en eldig rymd-dildo"4. Denna kör vi ju faktiskt för deras skull

Kreativiteten som kan behöva användas ibland för att få dem äta något annat än färdiga köttbullar! Tycker ändå inte att denna helt kan klassas som en lögn...

"Min lilla krabat tror att man måste bädda med bra mat i magen först, för att inte bli sjuk av skräpmaten."

5. Glassen är slut

Standardsvaret på när barnen vill ha något som man inte vill ge dem är ju att ”det är slut”. Men detta är genialiskt på en ny nivå, det måste man ändå medge.

”Hörde en annan förälder berätta för sitt barn att när glassbilens jingel går igång så betyder det att de sålt slut på all glass. Den kommer jag använda från och med nu”

6. Leksaker vi vill bli av med

Hoppas inte kidsen märker av mönstret att de alltid är de mest skräniga och hemska leksakerna (garanterat köpta i present av någon utan barn) som möts av detta öde.

”Jag är ledsen min son, men de har slutat tillverka batterier till den där leksaken. Så vi måste tyvärr slänga den.”

7. Ett riktigt mamma-ess i rockärmen

Att skylla på allergier är harmlöst och effektfullt på flera sätt, hur ska man de kunna följa upp att det inte stämmer? Funkar även toppen som anledning till djur man inte vill ha!

”Mina barn tror att tandfen är allergisk mot damm och därför inte kan hälsa på om inte deras rum är superrena.”

8. ”Affären har slutat sälja det där”

Man får nästan lite dåligt samvete mot affären som man skyllt så mycket saker på. Allt man inte längre vill köpa hem är tyvärr butikens fel; de har slutat tillverka det eller så nekar de iskallt enbart vår familj att köpa det, av någon anledning…

”Jag sa till min lilla kille att affären vägrar låta mig köpa blöjor där längre och att han därför måste använda pottan.”

Mer läsning för dig
Är du expert på att pussla? Här är världens svåraste pussel
Tonårsförälder? Då kommer du garanterat relatera till dessa 8 tweets

Utvald läsning