Babblarna släpper ny julmusik – här kan du lyssna på låten

Mamma och barn, Dadda bakar pepparkakor

Det blir jul även hos Babblarna! Nu släpper barnens favoriter en egen jullåt.

"Klippa, klistra, många tomtar små."

Nu släpper barnens älsklingar Babblarna en egen jullåt – och det är minst sagt julstämning i Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddos värld.

Den animerade barnserien har blivit omåttligt populär bland barn sen 2007 då den första versionen av babblarna mötte världens ljus. Bland annat har den vunnit Kristallengalans specialpris för sin framgång.

Babblarnas julvisa – slätter ny låt

De färgglada klumparna finns också i bokform – och i den animerade serien är musiken en given del av upplevelsen.

Och när det blir jul i riktiga världen får även Babblarna julkänslor. "Babblarnas julvisa" är komponerad av Johan Rask och Hasse Sjölander.

– Vi hoppas att alla hem nu under julen ska få tid att umgås, baka och lyssna på musik. Skulle då "Babblarnas julvisa" få bli en del av ackompanjemanget, då skulle vi känna oss väldigt stolta! säger Hasse Sjölander i ett pressmeddelande.

Sofia Alm står för sången och i musiken ryms inte bara klassiska julscener, utan också det klassiska folkinstrumentet nyckelharpa.

– Med musiken skapar vi gemenskap och ger glädje till både barn och vuxna. Texten i "Babblarnas julvisa" handlar om att göra saker tillsammans – pynta, pyssla och mysa, berättar Anneli Tisell som skriver Babblarnas böcker och låttexter.

Här kan du lyssna på Babblarna julvisa

Foto: Babblarna, TT

Mer läsning för dig
Därför kritiseras Greta Gris och Frost – kan påverka barnen negativt
Tidernas 10 bästa filmklassiker för en riktig Disneyjul
6 gånger Disney skildrat hälsosamma kärlekshistorier