En del av

Carolina Gynnings insikt efter att ha fött barn som 40 plus

24 aug, 2021 
https://image.motherhood.se/ELE-kvadrat-Logotyp.jpg.jpg?imageId=3957470&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Saga Pettersson
AvSaga Pettersson
Carolina Gynning blev mamma åt sitt tredje barn, dottern Vilda, i juni i år. Nu berättar hon om förvåningen över att det var enklare att föda barn efter 40 jämfört med att föda barn i 30-års åldern. ”Hur kan det vara möjligt?”, undrar hon.
Annons
Allt om Gynning och Viktors kärlekshistoria
Allt om Gynning och Viktors kärlekshistoria

I juni blev Carolina Gynning, 43, mamma för tredje gången. Dottern Vilda är hennes första barn ihop med kärleken Viktor Philipson, och sedan tidigare är hon också mamma till Alicia, 9, och Adele, 7. I Efter fem på TV4 har hon beskrivit förlossningen som en dröm.

– Det var en drömförlossning. Den var så otroligt enkel. Den gick så snabbt och jag kände att jag hade sån kontroll på allt. Och jag sprack ingenting, får man säga det?, säger Carolina och tillägger:

– Det är bingo verkligen. Direkt när hon hade kommit ut så kände jag bara, dags för en ny.

Carolina Gynning om ett fjärde barn

Vidare förklarar Carolina Gynning att hon har flera vänner som har tre barn, som menat på att hon skulle känna sig nöjd med barn när den tredje kommit till världen. Men det är inte en känsla som Carolina Gynning känner.

Annons

– Det kan bli så att det blir en fjärde, säger hon.

”Lättare att föda barn efter 40”

I ett nytt avsnitt av podcasten Gynning & Berg hittar sig själva, som Carolina Gynning driver ihop med vännen Carina Berg, lyfter de det faktum att de båda tyckte att det var enklare att föda barn när de passerat 40 – och förvåningen kring det.

– Vad är det som tydligen gör att det är lättare att föda barn efter 40? Och man återhämtar sig mycket snabbare än när man är 30, säger Carolina.

– För oss två har det ju varit så, säger Carina och Carolina undrar:

– Men hur kan det vara möjligt?

Rädslan inför en fjärde förlossning

Återigen säger Carolina Gynning att hon kan tänka sig att få ett fjärde barn, men det finns också en rädsla kring det.

– Jag blir lite rädd också, jag tänker så då att jag kanske ska trycka ut en till då bara för det, säger Carolina Gynning och fortsätter:

– Om det har gått så lätt med denna, då kanske det går så jävla fel med den sista.

Foto: TT, Instagram

Annons
Innehåller reklamlänkar