Harry Potter-skådisen Jessie Caves lilla bebis vårdas för covid-19

Lavender och Ron Weasley i Harry Potter samt Jessie Cave med bebis
Slå på ljud

Nu vårdas Harry Potter-skådisen Jessica ”Jessie” Caves tre månader gamla son Abraham för covid-19 på sjukhus. Han är en av de yngsta i Storbritannien att ha smittats av covid-19, rapporterar Daily Mail.

”Stackars barn, han är covid-smittad. Han är okej och mår bra, men de är vaksamma och försiktiga, tack och lov”, berättar Jessica Cave på Instagram i vilket hon även hyllar vårdpersonalen på sjukhuset.

Uppmanar folk att vara försiktiga

I Harry Potter-filmerna spelade Jessica Cave karaktären Lavender Brown, som bland annat pluggade i elevhemmet Gryffindor och som även var Ron Weasleys flickvän en tid. Nu uppmanar Jessica Cave folk att ta viruset på allvar:

”Detta är verkligen ett supermäktigt och smittsamt virus så jag hoppas verkligen att folk tar det extra försiktigt under de kommande veckorna”, skriver hon också.

Jessica Cave: Ville verkligen inte komma tillbaka till sjukhuset

Lille Abraham, som hon har tillsammans med komikern Alfie Brown, kom till världen i oktober förra året. Och blev med det parets tredje barn. Då Jessica Cave hade en svår förlossning med sitt tredje barn fick lille Abraham tillbringa första tiden av sitt liv på neonatalavdelningen på sjukhuset, och de kunde åka hem först i november. Men nu är de då tillbaka.

”Jag ville verkligen inte att det här skulle bli början på nya året för vår familj. Ville verkligen inte komma tillbaka till sjukhuset efter hans traumatiska födsel. Än en gång är jag imponerad av alla sjuksköterskor och läkare.”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Håll tummarna för att mitt barn nu ska bli frisk snabbt! Nu är han en starkare och större pojke än när vi var på sjukhuset senast, (och när nålarna sköts in i hans hand så skrek han denna gång allt högre.)”

Jessica Cave blev gravid efter första natten med Alfie

Jessica Cave och Alfie Brown möttes en dag 2014 – och nog slog det gnistor för Jessica blev gravid efter deras första natt tillsammans. Dock gick paret isär strax innan jul – men ska enligt Alfie Brown nu vara tillsammans igen!

Mer läsning för dig
Gravida löper större risk att bli svårt sjuka i corona visar nya studier
Corona hos barn: Här är symtomen som kan avslöja smittan
Nya studien visar: Så sprids coronaviruset av barn och unga