Malin Olsson fick barn i rallyfart: "Jag tog cykeln till förlossningen"

Malin Olsson känd från Sommarlov i SVT

TT
TV-profilen Malin Olsson har fått sitt andra barn. Och det gick i rekordfart!

”Det blev inte riktigt som ’jag tänkt’ men det blir det väl sällan å andra sidan”, skriver Malin Olsson på Instagram.

I familjen ingår sedan tidigare Simon Peyron, 27, sångare i Outtrigger. Paret träffades under Melodifestivalen 2014 när Malin Olsson intervjuade bandet .

Paret har sedan tidigare en dotter och har nu utökat familjen till fyra.

Malin och magen samt övriga familjen dagarna innan förlossningen:

Baby nummer två i rekordfart

Det var för två veckor sedan som SVT-profilen fick sitt andra barn. Och uppenbarligen gick nedkomsten i vrålfart enligt hennes story som ger följarna en recap av förlossningen.

”Ja... såhär två veckor efter att vi fick vår andra dotter har jag hunnit gå igenom förlossningen och vad som hände några gånger i huvudet”, skriver hon.

För tre år sedan blev Malin Olsson mamma till sin första dotter Blanka och beskriver hennes entré till världen som ”en drömförlossning”. ”Tolv timmar från första värk, utan coronarestriktioner”.

Ingen graviditet är den andra lik, och så är fallet även för Malin. Hon skriver hur hon kände värkar två dagar innan förlossningen och att de kom och gick regelbundet – för att sen avstanna helt.

Efter att ha kontaktat vården blev hon ombedd att åka in för en rutinkontroll. Vilket paret gjorde, men med ett lite otippat färdmedel:

”Vi cyklade in till MAS. Pallade inte ta bilen och hålla på att leta parkering...”, skriver hon.

På plats konstaterads att allt såg bra ut, men också att hon hade för lite fostervätska och man beslöt sig för att sätta igång förlossningen.

Fick vara kvar ensam

På grund av pandemin får närstående inte vistas på förlossningen och eftersom de trodde att igångsättningen kunde ta sin tid skickades partnern Simon Peyron hem.

Men tid var just vad det inte tog.

Värkarna blev snabbt kraftigare och Simon fick vända tillbaka till sjukhuset. ”Från att jag kom in på sjukhuset tog det 55 minuter innan vår andra dotter föddes. I samma sekund som hon var här försvann allt det onda. Från helvetesont till totalt lugn, så mäktigt”.

På mindre än en timme fick de möta den nya familjemedlemmen. ”Lyckan över att ha fött en frisk liten tjej... Simon måste dock ha fått en chock att allt gick så snabbt! Men oj vad viktigt det är att ha sin sambo/någon annan trygg person med sig när man föder”, skriver hon.

Det bedårande resultatet:

Läs hela Malin Olssons förlossningsberättelse via hennes instagram stories här

8 svenska kändisar som berättat om sina förlossningar