En del av

Namn med fyra bokstäver till din bebis - SÅ fina!

05 apr, 2023 
AvElisabeth Granseth
En gullig bebis som ligger på en filt

Letar du efter ett namn med fyra bokstäver till din nyfödda bebis? Då kan du spana in den här listan med namn att inspireras av! Hittar du någon favorit?

Annons

Det är mycket som spelar in när man ska välja sitt barns namn. Det kan vara ett namn som finns i släkten, ett särskilt tema eller kanske något som betyder något extra.

Just nu seglar korta namn med fyra bokstäver upp som något av det mest populära valen. Här har vi samlat en lista med namn på fyra bokstäver, inspirerade av sajten svenskanamn.se. Alla med sin härliga stil och karaktär.

Här är barnnamnen som spås bli populära 2023Brand logo
Här är barnnamnen som spås bli populära 2023

Namn till flicka med 4 bokstäver

Det finns många fina namn med fyra bokstäver för flickor, här har vi listat några av dem.

 • Cleo

Det här vackra namnet har ett grekiskt ursprung och har betydelsen ”att hylla” eller ”att tillbedja”.

 • Ebba

Namnet Ebba är en feminin kortform av Eberhard som betyder ”stark själ”. Det har funnits på namntoppen under många år. Ett klassiskt vackert namn!

Annons
 • Eira

Eira kan också stavas Ejra och är ett namn som kommer ifrån den fornnordiska gudinnan Eir. Just nu är det cirka 1 500 personer i Sverige som har det som tilltalsnamn. Namnet betydelse är ”den lindrande” eller ”snöflinga”.

 • Ilse

Namnet Ilse är ganska ovanligt, just nu är det är det cirka 1500 personer som har det som tilltalsnamn i Sverige. Ilse kommer från det germanska ordet ”als” som betyder ”ädlare”.

 • Idun

Det här ovanliga namnet har funnits som dopnamn i Sverige från 1819. Det har sitt ursprung ur den nordiska mytologin och betyder ”evig ungdom”. Vackert eller hur?

En bebis som sover och ler
Maja, Lilo eller Thea? Det finns många vackra namn med fyra bokstäver.
 • Lilo

Visste du att Lilo är ett ganska vanligt namn i Frankrike? Här i Sverige är det mer ovanligt. Det är ungefär 200 personer som har det som tilltalsnamn just nu men namnet har blivit mer populärt de senaste åren.

Annons
 • Maja

Det här namnet hittar vi högt upp på SCB:s topplista och där har det varit under många år, och vi förstår varför! Namnet är en svensk kortform av Maria. Andra sätt att stava namnet är Maya eller Maia.

 • Thea

Namnet Thea har funnits som dopnamn i Sverige sedan mitten av 1800-talet. Det var från början en förkortning av namn som Athea och Dorothea. Nu ligger Thea stadigt på topplistan och har gjort det de senaste åren.

Namn till pojke med 4 bokstäver

Här är inspiration på namn med fyra bokstäver för pojkar. Kanske finns någon favorit med på listan?

 • Alve

Alve är en form av namnet Alf som betyder ”väsen”. Namnet är ovanligt men har blivit mer populärt under de senaste åren.

 • Bill

Kanske tänker på en av Skarsgårds bröderna när du hör det här namnet? Hur som helst så har namnet blivit mer populärt de senaste åren. 2022 hamnade Bill på plats 99 över de vanligaste namnen på nyfödda.

 • Hiro

Hiro är ett väldigt ovanligt namn i Sverige. I Japan betyder namnet ungefär ”hjälte” och på sanskrit är betydelsen ”diamant”. Kanske passande för din lilla nyfödda ögonsten?

Annons
 • Hugo

Hugo är en kortform för namnet Hubert och betyder ”förstånd” och ”ljus”. 2022 var namnet på plats nummer fyra över de mest vanliga namnen bland nyfödda.

 • Noah

Vi förstår varför det här namnet varit högt upp på topplistan över namn de senaste åren. Så fint! Noah betyder "vila” eller ”tröst”.

 • Olle

Olle är ett namn som använts i Sverige länge, under medeltiden växte det fram som ett smeknamn för Olof. Betydelsen av namnet är ”ättling”.

 • Tilo

Det är inte många som heter Tilo i tilltalsnamn i Sverige. Just nu är det färre än hundra personer. Namnet Tilo är en spansk variant av namnet Otto och betyder ”egendom” eller ”rikedom”.

 • Ture

Här har vi ett namn som funnits länge i Sverige, ända sedan 1300-talet. Namnet var länge ganska ovanligt men nu har det blivit mer populärt bland nyfödda.

Foto: TT

6 kändispar som fått barn i hemlighetBrand logo
6 kändispar som fått barn i hemlighet
Annons