Penny Parnevik om att bli mamma igen – mitt under pandemin

Penny Parnevik med sonen Atticus

Influencern Penny Parnevik, 23, fick sitt första barn med fästmannen Douglas Murray, 40, förra året. Nu är hon gravid igen – och släpper en ny youtube-serie om mammalivet.

Hon skriver på sin instgram:

”Jag har gjort en 4 part serie som kommer handla om graviditet, förlossning, psykisk hälsa kring moderskap, och allt som har med MOTHERHOOD att göra.”

Penny Parnevik om nya serien

Motherhood tog ett snack med influencern för att höra mer om serien, vilka tabun hon vill spräcka – och hur det känns att vara gravid i en pandemi.

Hej Penny! Så kul med ny videoserie (och att du också snackar Motherhood <3 )! Visst älskar man att grotta ner sig i allt som har med moderskap att göra?!

JA! Asså nu fattar jag varför mammor snackar om sina barn så mycket. Det är ju HELA ens liv whether we like it or not. Jag och Douglas kan typ prata om Atticus bajskonsistens en hel middag…vi har försökt göra bebisprat förbud på våra dejtkvällar iallafall hahaha.

Berätta mer om serien! Vad kommer vi få se?

Det är 4 avsnitt totalt! Eftersom att jag har väldigt stor variation på vem som följer mig så kände jag att jag ville ha en plats där mammor och pappar vet att jag kommer enbart snacka ALLT moderskap. Nästa avsnitt kommer jag ha en gäst som jag ser upp till väldigt mycket. Man kan förvänta sig helt öppet och ofiltrerat snack om hur det är på riktigt att vara mamma.

Varför ville du prata om det här?

Det finns bara ett ämne som jag har upplevt där alla tror att dom har rätten till att ha en åsikt och dela med den åsikten: Det börjar från fösta sekunden man berättar att man är gravid och verkar inte ta slut. ALLA tror att man vet bäst när det gäller moderskap (oavsett om man ens har barn). Om jag kan ändra nånting med min plattform som jag har just nu så är det att nå ut till mammor som har känt sig precis som jag… ensamma och ibland otillräckliga. Viktigt att vi vet att så länge vi bara försöker så är vi GOOD MOMS.

Finns det något med mammarollen du tycker känns tabu att prata om?

Gud, så mycket! Man får inte klaga känns det som…det enda jag vet är att oavsett vad man gör så blir det fel. Om du ammar för länge vs. om du ger ersättning….båda kan anses vara fel och vissa tycker man gör hemska beslut. När jag slutade amma så var det flera familjemedlemmar men också främlingar som la sig i. Om du väljer barnvakt eller inte…båda valen tycker någon är ett elakt beslut.

Penny Parnevik och fästmannen Douglas Murray på kristallengalan 2018

Penny Parnevik och fästmannen Douglas Murray väntar sitt andra barn våren 2021. Foto: TT

Alla beslut du tar som mamma döms, och detta tror jag inte är på grund av att jag är offentlig…alla upplever det här.

Får vi veta något nytt i serien om vad du känt och tänkt på som mamma till Atticus?

Jag hoppas att jag alltid delar med mig nya saker! Jag lär mig så mycket om vem jag är i den här mammarollen varje dag. Mitt mål är att prata så pass ärligt att det känns som alla mammors tankar som man inte vågar säga högt lämnar min mun haha.

Du väntar ju ditt andra barn och Atticus ska bli storebror, grattis! Hur har graviditeten varit hittills?

Mina gravidsymptom har varit typ exakt likadana MEN den här gången har jag inte tiden att låta dom påverka mig eftersom att jag springer efter en 1-åring hemma.

Måste ändå säga att jag ÄLSKAR DET. Jag älskar att bara go with the flow och tycker att andra barnet blir coolare på grund av det…märks det att jag är andrabarn själv också? Hahaha.

Hur känns det att få andra barnet när det kanske fortfarande är pandemi?

Att ha bebis under en pandemi känns på ett sätt helt okej…livet brukar ju vara full fart och det ger oss en chans att ta vara på varje dag och sakta ner. MEN det känns obeskrivligt hemskt att våra äldre familjemedlemmar inte får ta del av den nya bebisens liv på samma sätt.

Stort lycka till med familjelivet! Har du något peppigt tips att skicka med som kan lysa upp novembermörkret för alla mammor?

Mitt tips är att lyssna på låten good morning av Alex Aiono ! Jag gör det varje morgon och försöker mitt bästa att med trötta ögon ha en grym dag!

Här kan du se Penny Parneviks nya serie

Vill du titta på avsnitten kan du se dem på Penny Parneviks youtubekanal, här.

Foto: TT

Mer läsning för dig
Penny Parnevik slår tillbaka efter mammakritiken
13 profiler du vill att din tonåring följer på Instagram
Penny Parnevik gravid igen – väntar barn nummer två