En del av

Petra Mede om livet som tvåbarnsmamma: ”Otroligt privilegierad”

12 sep, 2022 
AvSaga Pettersson
Petra Mede om livet som tvåbarnsmamma: ”Otroligt privilegierad”
I somras föddes Paula, Petra Medes andra dotter. I Söndagsintervjun berättar programledaren nu om känslorna över att vara mamma till två.
Annons
5 saker du vill veta om Petra MedeBrand logo
5 saker du vill veta om Petra Mede

I juni blev Petra Mede tvåbarnsmamma. Programledaren är sedan tidigare mamma till nioåriga Adeline, och nu har familjen utökats med lilla Paula, som Petra skaffat på egen hand.

Petra Mede om livet som tvåbarnsmamma

– Det här gör jag på egen hand, som jag gör med mycket i livet, sade hon när hon annonserade sin graviditet i Nyhetsmorgon i våras, strax innan inspelningarna av Let's dance drog igång, tv-programmet som Petra Mede leder ihop med David Lindgren.

Annons

Petra Mede har efter dotterns ankomst varit sparsam med detaljer kring livet som mamma till två. Men i Söndagsintervjun med Martin Wicklin hör vi henne nu berätta om känslorna över att vara tvåbarnsmamma.

– Jag känner mig otroligt privilegierad. Alltså att skaffa barn är ju en otroligt egoistisk handling, det är inga barn som skriker om att bli födda. Så för mig känns det nu som att jag nu har kärlek att ödsla på två varelser för resten av mitt liv. Det enda jag kan hoppas på är att de får ett liv som de tycker är värt att leva, säger hon.

Petra Mede.
Petra Mede på röda mattan under Kristallen tidigare i september.

”Till alla kvinnors och jämställdhetens stora glädje så är det nya tider nu”

Något Petra Mede däremot vill hålla för sig själv är hur hon gick tillväga för att bli gravid och få barn.

Annons

– Det pratar jag inte om, det är privat. Men till alla kvinnors och jämställdhetens stora glädje så är det ju nya tider nu. Nu kommer det ju inte bli bara äldre pappor utan även mammor som är äldre. Och med tekniken så är det möjligt och det är fantastiskt, säger hon i Söndagsintervjun.

Foto: TT

10 av de mest annorlunda kändisbarnnamnenBrand logo
10 av de mest annorlunda kändisbarnnamnen
Annons