En del av

Polisens vädjan: Säg aldrig det här till era barn

10 jan, 2017 
Mikaela Alex
Piolis vädjar till föräldrar på Facebook.
En enkel varning att kasta ur sig när barnen bråkar är "Akta så inte polisen kommer och tar er". Men nu säger polisen i Kävlinge ifrån: "Vi möter otroligt nog många barn som är livrädda för oss och det gör ont i ett polishjärta".
Annons

Polisen i Kävlinge har tröttnat, och skrivit ett inlägg på sin Facebooksida som delats 14 000 gånger och fått över 45 000 reaktioner.

Inlägget inleds med att beskriva en vanlig småbarnsfamilj som är på utflykt till ett köpcenter med sin lite småstökiga 3-åring. När två poliser går förbi säger föräldrarna ”Kolla, nu kommer polisen och tar dig om du inte är snäll!”.

Polisens inlägg fortsätter med att beskriva vad som händer följande dag:

”Er 3-åring springer bort i sina nya vinterskor när ni är på lekplatsen och syns inte till. Ni letar förtvivlat men utan framgång. Ni ringer polisen i hopp om att vi ska hitta er 3-åring och det snabbt. Vi tar alla lediga resurser i anspråk och letar i området. Vi ropar, hundar letar, bilar och motorcyklar kör runt i hopp om att hitta rymlingen. Dessvärre ringer orden ”polisen tar dig om du inte är snäll” i er 3-årings huvud.

Skulle du springa fram till någon som ”kommer ta dig om du inte är snäll”?”

Skärmavbild 2017-01-09 kl. 11.00.04

Istället ber polisen om ett annat bemötande:

”Nästa gång ni ser oss på köpcentret eller på torget, kom fram till oss i stället och avdramatisera polisen för er 3-åring så han eller hon kommer till oss när situationen kräver det. Vi möter otroligt nog många barn som är livrädda för oss och det gör ont i ett polishjärta.”

Ett enkelt sätt för oss att hjälpa polisen att hjälpa oss när vi behöver det.

Tänk på det nästa gång du ska tillrättavisa ditt barn när det bråkar!

Annons