Så här gör du egen fingerfärg

barn som leker med fingerfärg

Fingerfärg är SÅ kul att måla med. Yngre barn älskar att få göra konstverk med händerna och de lite större barnen tycker också det är kul. Det är en perfekt syssla när man vabbar eller om man behöver hitta på något en regnig dag.

Se också: 5 tips på pyssel hemma

5 tips på pyssel hemma
0:46

Efter reklamen: 5 tips på pyssel hemma

(0:46)

Slå på ljud

2 recept på fingerfärg

Att göra sin egen fingerfärg är lätt och det behövs bara några få ingredienser som man oftast har hemma i skafferiet. Det är också bra att göra sin egen fingerfärg eftersom den blir helt giftfri. Yngre barn stoppar ju ofta saker i munnen, och med dessa recept är det ingen fara om de smakar.

Du behöver:

  • Karamellfärg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten

Eller om du istället vill använda dig av mjöl, kan du följa det här receptet och göra likadant som nedan.

  • Karamellfärg
  • 3 msk mjöl
  • 3 dl kallt vatten

5 tips på hur du får bort vanliga fläckar från barnens kläder

Så här ska du göra:

Koka upp vatten tillsammans med karamellfärg. Häll i potatismjöl/mjöl samtidigt som du rör om. Efter en stund tjocknar blandningen och då ska man dela upp den i skålar eller i burkar. Om man inte vill använda karamellfärg kan man färga blandningen med exempelvis blåbär och gurkmeja. Sedan är det bara att låta blandningen svalna och börja kladda! Ha det så skoj!

Barn älskar att få måla med händerna

Tips när du leker med fingerfärg

Om man inte är så sugen på att städa för mycket efter att barnen har lekt med fingerfärgen är ett tips att du låter barnet leka med färgen i badrummet. Varför inte måla i badkaret? Då är det superenkelt att städa upp efteråt och även tvätta av barnet.

Om man inte har möjlighet att leka med fingerfärg i badrummet är ett annat tips att klä in möblerna med sopsäckar. Täck bord och stolar med plasten och tänk också på att skydda barnens kläder.

Foto:TT

Se också: 7 tips på sminkningar och dräkter inför Halloween
1:08

Efter reklamen: Se också: 7 tips på sminkningar och dräkter inför Halloween

(1:08)

Slå på ljud
Mer läsning för dig
13 roliga saker att göra med barnen när det regnar på sommarlovet

Utvald läsning