En del av

Så här gör du egen fingerfärg

28 okt, 2021 
AvElisabeth Granseth
barn som leker med fingerfärg
Fingerfärg är jättekul att måla med och det går snabbt att göra sin egen färg. Det är ett perfekt pyssel som gör en tråkig dag rolig! Här är två enkla recept på fingerfärg
Annons

Fingerfärg är SÅ kul att måla med. Yngre barn älskar att få göra konstverk med händerna och de lite större barnen tycker också det är kul. Det är en perfekt syssla när man vabbar eller om man behöver hitta på något en regnig dag.

Se också: 5 tips på pyssel hemma

5 tips på pyssel hemmaBrand logo
5 tips på pyssel hemma

2 recept på fingerfärg

Att göra sin egen fingerfärg är lätt och det behövs bara några få ingredienser som man oftast har hemma i skafferiet. Det är också bra att göra sin egen fingerfärg eftersom den blir helt giftfri. Yngre barn stoppar ju ofta saker i munnen, och med dessa recept är det ingen fara om de smakar.

Annons

Du behöver:

  • Karamellfärg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten

Eller om du istället vill använda dig av mjöl, kan du följa det här receptet och göra likadant som nedan.

  • Karamellfärg
  • 3 msk mjöl
  • 3 dl kallt vatten
Visste du hur lätt det är att bli av med blåbärsfläckar?

Så här ska du göra:

Koka upp vatten tillsammans med karamellfärg. Häll i potatismjöl/mjöl samtidigt som du rör om. Efter en stund tjocknar blandningen och då ska man dela upp den i skålar eller i burkar. Om man inte vill använda karamellfärg kan man färga blandningen med exempelvis blåbär och gurkmeja. Sedan är det bara att låta blandningen svalna och börja kladda! Ha det så skoj!

Barn älskar att få måla med händerna

Tips när du leker med fingerfärg

Om man inte är så sugen på att städa för mycket efter att barnen har lekt med fingerfärgen är ett tips att du låter barnet leka med färgen i badrummet. Varför inte måla i badkaret? Då är det superenkelt att städa upp efteråt och även tvätta av barnet.

Annons

Om man inte har möjlighet att leka med fingerfärg i badrummet är ett annat tips att klä in möblerna med sopsäckar. Täck bord och stolar med plasten och tänk också på att skydda barnens kläder.

Foto:TT

Se också: 7 tips på sminkningar och dräkter inför HalloweenBrand logo
Se också: 7 tips på sminkningar och dräkter inför Halloween
Annons