En del av

Starka stödet till Klas Eriksson – efter familjetragedin

04 maj, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Klas Eriksson
I ett hjärtskärande inlägg berättar Klas Eriksson det ofattbara – hans nyfödda dotter har gått bort.
Nu överöses komikern och skådespelaren av stöttning och kärlek.
Annons

För en månad sedan berättade Klas Eriksson, känd från bland annat Leif & Billy, att han och flickvännen Julia ska bli föräldrar.

I början av veckan delade han med sig av ett tragiskt besked: de har förlorat sin dotter.

“Den 26 april 12:25 kom våran underbara dotter Elsa till oss här på jorden.Hon är det finaste och vackraste jag någonsin skådat.Men tyvärr så var vår lilla Elsa tvungen att lämna oss alldeles för tidigt.Vi är kvar med en djup sorg i en bottenlös mardröm som är svår att förstå sig på”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

“Du är det absolut största som har hänt mig”

Klas Eriksson berättar vidare om framtiden han såg för familjen. Alla lekstunder, hur hon greppar hans fingrar och all kärlek mellan dem.

“Alla dom bilderna som jag tagit mig friheten att skapa får jag nu försiktigt plocka tillbaka. En efter en. Jag förstår att jag inte kommer kunna leka med dig som andra föräldrar gör med sina barn”, skriver han och fortsätter:

Annons

“Men i all sorg så finns det något som är så vackert och jag vill att alla ska veta att du är det absolut största som har hänt mig och jag är så otroligt stolt och över att få vara just din pappa och jag är så oändligt tacksam över att få just dig som dotter Elsa”.

Stora stödet efter tragedin

Efter inlägget har det vält in kärlek och stöttning från vänner och bekanta.

“Så ofattbart. Så oändligt sorgligt. Lilla Elsa. Skickar all kärlek och värme till er”, skriver Carina Berg.

“Tårarna rinner. Kärleken till sitt barn går inte att beskriva med ord och sorgen ni går igenom nu likaså. Skickar all kärlek, all värme och styrka”, skriver Sigrid Bernson.

Samtidigt vittnar flera personer om att de varit med om liknande tragedier.

“Hänt min familj oxå. Beklagar förlusten. Ett stort tips är Spädbarnsfonden. De hjälpte vår familj så otroligt mycket, att få träffa andra familjer i samma sits, gå på gruppsamtal osv. När ni känner er redo”, skriver en person.

Vi skickar våra varmaste tankar till familjen.

Motherhoods expertpanel – din guide genom mammalivetBrand logo
Motherhoods expertpanel – din guide genom mammalivet

Foto: TT

Annons