Bebisfotografi: 11 roliga sätt att fota månadsbilder med din bebis

Bebis som är 10 månader

Att föreviga ditt barns utveckling och milstolpar med ett speciellt foto för varje ny månad kan vara ett riktigt roligt minne senare i livet. Siffror, gosedjur och söta kläder. Här är elva roliga sätt att ta månadsbilder på din bebis.

Bebistiden brukar flyga förbi – och utan att du märker har ditt lilla knytte blivit en mycket större knodd. Att ta ett nytt foto för varje månad ditt barn blir äldre kan vara ett riktigt roligt sätt att dokumentera hans eller hennes första år i livet.

Och extra kul blir det när du fått ihop en hel serie av bebisfotografier där du kan se din lilla växa månad för månad. På senare år har trenden att fota sin bebis tillsammans med en gullig installation som visar hur många månader hen blivit, vuxit sig allt större. Och vi kan verkligen förstå varför.

Bebisfoto –månad för månad

Titta bara på de här underbart söta exemplen på hur du kan fotografera din bebis månad för månad. Varsågod, bara att inspireras!

1. Månadsfoto med din bebis – fina tulpaner

503 Service Unavailable

Sju månader gammal har man valt att visa att det här lilla gullet har blivit. Vårigt och fint med tulpaner på ett enkelt lakan.

2. Månadsfoto med din bebis – konfetti

Har har man istället valt att använda färgglatt konfetti för att skapa en fin setting till bebisfotot. Enkelt att använda för att forma siffran som visar hur många månader ditt barn är på bilden.

3. Månadsfoto med din bebis – färdigt kit

Det finns också färdiga kit som man kan använda för att ta månadsbilder med sin bebis. Antingen kan du måla själv på ett lakan eller köpa en fin matta att använda till bilderna. Med exakt samma bakgrund kommer ni i framtiden kunna se precis hur mycket ditt barn vuxit varje gång – häftigt!

4. Månadsfoto med din bebis – blommor

Egentligen går det mesta att använda för att ta bilder månad för månad med din bebis. Här har man valt snittblommor som formar 10:an, men det går lika bra med till exempel löv eller kvistar.

5. Månadsfoto med din bebis – hösttema

Barns första år är händelserikt! Om man vill ta foton månad för månad kan det också vara kul att reflektera i bilden vilken månad på året ni är i nu. I framtiden kanske det hjälper er att komma ihåg – att just det då hade hon eller han den där mössan som var så liten, eller vad det kan vara.

6. Månadsfoto med bebis – använd färdig skylt

Om du inte orkar vara superambitiös men ändå gärna vill få till månadsbilder på ditt barn kan ett bra alternativ vara en färdig skylt. Bara att köpa eller skriva själv! Har den samma storlek hela tiden kommer ni definitivt se hur barnet växer fysiskt längst vägen.

7. Månadsfoto med din bebis – kottar och löv

Här har man gjort en riktigt höstig bebisbild där siffran utgörs av saker från en höstig skog: kottar, gula löv och fina bär. Kreativt, eller hur?!

8. Månadsbild med din bebis – baka något!

Ätbara saker går också riktigt bra att använda till bilden. Donuts, kanelbullar, frukter eller mjölkpaket. Bara din fantasi sätter stopp här.

9. Månadsbild med din bebis – fin outfit

Man kan också välja att fokusera lite mer på barnets kläder för att ta en rolig bild. Här ser vi en höstigt klädd liten person i halloweentider. Mysigt!

10. Månadsbild med din bebis – somriga frukter

503 Service Unavailable

Här ligger ett riktigt litet sommarbarn. Kul idé att använda något lite busigt och vardagsnära som vattenmelon i bilden.

11. Månadsbild med din bebis – klassiska blommor

Till dessa trillingar (!) har man valt en riktigt klassisk foto-setup. Vackra röda rosor och bedårande band med rosetter. Här är extra allt i din månadsbild!

Foto: Instagram/@healthyholme

Mer läsning för dig