En del av
Artikeln innehåller reklamlänkar

12 fina presenter till dop och namngivningsceremoni

15 jul, 2021 
Johanna Bengtsson
presenter till dop
Dags för dop eller namngivningsceremoni? Här har vi samlat 12 fina gåvor som kommer att uppskattas och kunna användas flitigt när den lilla stjärnan växer upp.
Annons

Att köpa en användbar, men samtidigt personlig present till en liten bebis kan vara svårt. Men det är långt ifrån omöjligt!

Ett smycke som ger tur, en designpryl eller kanske en bok för barnets konstverk? Vi har samlat personliga dopgåvor som barnet kan använda under en lång tid och som samtidigt känns personliga och genomtänkta.

Fina presenter till dopet

Här är 12 gåvor som passar både den lilla killen eller tjejen som ska döpas eller namnges.

Bok och pennor i presentbox

färgpennor
Exklusiva färgpennor i presentbox.
anteckningsbok
Anteckningsbok, som finns i flera färger.

Svenska Bookbinders design gör böcker och kalendrar i hållbara material. En anteckningsbok för barn och färgpennor i fin kvalité är en gåva som garanterat kommer att användas flitigt.

Annons

Bok för barnets konstverk

barnkammarkonst

Barnet kommer att samla på sig en hel hög med vackra konstverk genom åren. Varför inte samla barnets första alster i en och samma bok? I Min egen barnkammarkonst från bokserien med samma namn, kan du samla dina barns teckningar bakom passepartout-försedda fickor.

Klassisk Elsa Beskow-servis

servis elsa beskow

Denna söta servis kommer i tre delar med motiv från Putte i blåbärsskogen från Elsa Beskow. Servisen kommer i en fin presentkartong och passar därför utmärkt att ge som present till dopet eller namngivningsceremonin. Köp servisen här. (reklamlänk)

Annons

Tursmycke och bokstavsberlock

smycken

Berlocker är en fin present som barnet kan bära när hen blivit lite äldre och vidare genom hela livet. Köp två halslänkar och trä på ett tursmycke i form av en fyrklöver samt barnets första bokstav i namnet, eller trä de båda berlockerna på en armbandslänk. Båda berlockerna kommer från Edblad.

Personlig poster

poster

Har du redan hunnit ta en fin bild på den nyfödda? Kanske tillsammans med dig själv, ett syskon eller med bebisen föräldrar?

Annons

Hos Framkalla går det att förstora upp egentagna bilder och göra ”Fine art posters”. Rama in bilden eller köp lister, som här ovan. En fin och personlig dopgåva! Läs mer och gör din poster här. (reklamlänk)

Filt från Klippans yllefabrik x ARKET

filt klippan

En mjuk filt i härligt material är en fin gåva som barnet kan ha i vagnen eller under sig i babynestet. Denna filt är skapad exklusivt för ARKET av Klippans yllefabrik. Filten finns i flera olika färger och mönster.

Annons

Söt nalle i pyjamas

nalle lexington

Kanske köper du barnets kommande favoritnalle i dopgåva! Denna söta nalle kommer från Lexington och är iklädd en tjusig pyjamas från märket. Perfekt kompis att känna trygghet från när det är sovtajm.

Mysig nattlampa

nattlampa

En lysande kaninkompis skapar trygghet på kvällen när barnet ska sova och är en perfekt gåva. Denna lilla nattlampa sköts med fjärrkontroll och har nio olika färger och ljusstyrkor. Lampan kommer från Lumipets och finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

Mobil med hundar

mobil hundar

Är föräldrarna hundälskare och den lilla dopbebisen lär bli detsamma? Då är denna gulliga mobil helt rätt! Mobilen kommer från Afroart och är gjord i tovad ull och bambu.

Elefantunge till designbebisen

elefant kay bojesen

Danska Kay Bojesen skapade denna lilla elefantbebis på 50-talet och designklassikern håller än idag (och lär hålla även 50 år framåt!).

Annons

Spås den lilla dopbebisen bli lika designintresserad som sina föräldrar är detta den självklara presenten.

Foto: TT

Presenttips inför sommarfestenBrand logo
Presenttips inför sommarfesten
Annons