En del av

7 annorlunda och lekfulla sätt att tapetsera barnrummet

14 feb, 2019 
Nina Nyström
Modigt mönstrade tapeter syns överallt just nu, och är det några som gillar mönster och färg så är det barn – klart de ska ha en tapet! Här är några av våra favoritknep för att med hjälp av tapeter skapa ett barnrum utöver det vanliga!
Annons

aEn tapet lyfter verkligen ett helt rum, och höjer myskänslan rejält. Men tänk utanför boxen, det finns många sätt att tapetsera förutom att hänga våderna rakt upp och ner. Här är några extra fina och fantasifulla varianter.

1. Tapetsera i sovalkoven

Sovalkov barn

Emma Johansson driver bloggen och instagramkontot What decorates my day, och fick en riktig likesraket med sin sovalkov med extra allt. Förutom att vara en både smart och supermysig lösning kombineras två olika tapeter, och resultatet är hur fint som helst! Faktiskt inte så svårt att göra som man kan tro och så inbjudande – vem vill inte sova gott här?

Annons

2. Mixa två olika tapeter

Två tapeter mixat i barnrum

Svårt att välja? Inga problem. Barn älskar färger och mönster – välj båda! Dela av med en fin list, varför inte en kroklist att hänga superhjältemantlar på?

3. Klipp mönster i tapeten

Mönsterklippt tapet

Lyft blommiga tapeter till en ny nivå med snirkliga urklipp. Här har Sandberg gjort det på tapeten Rosenholm. Lite pilligt dock, så att hålla sig till en fondvägg, är att rekommendera.

Annons

4. En tapet man faktist får spela fotboll mot

Tapet med fotbollsmål

Lekfulla tapeter kan ha flera olika användningsområden. Tapeten C’mon lets play ball är designed av Isabelle McAllister i samarbete med Mr Perswall och kommer garanterat uppskattas av bollälskande barn.

5. Låt tapeten sätta stämningen

Havsinspirerad tapet
Foto: Designhouse Manchester

Fega inte – barn gillar när man löper linan ut på koncept. Välj en tapet som tar för sig och sätter stämningen och ös på med detaljer som kompletterar stilen. I det här barnrummet har man verkligen gått hela vägen, men det behöver inte krävas riktigt så här stor insats för att få fin effekt. Djungel, rymden, havet… vad drömmer ditt barn om?

Annons

6. Tapetsering som är lätt att variera

Tapetsera och måla halva väggen
Foto: Room to bloom

Barn älskar variation (och tröttnar fort) och med den här lösningen från är det lätt att göra om utan att det kostar skjortan. Tapetsera en vägg och plocka upp en av färgerna i tapeten. Genom att bara måla halva väggen skapar du ett intressant blickfång i rummet, och dessutom går det åt mindre färg när du ska måla om.

7. Gör vuxentapeten barnvänlig

Blommig tapet i mysigt barnrum

Nej, man måste inte välja barnvänliga tapeter, Visst kan du välja en ”vuxen” tapet – men gör rummet barnsligt roligt genom att fånga upp färger och detaljer i tapeten och gå all in på textiler och prylar för att skapa en lekfull och färgglad känsla som får ditt barn att trivas. Emma Lindquist driver bloggen och instagramkontot Att vara någons fru och har med hjälp av tapeten Filippa från Midbec skapat det här mysiga barnrummet. Är barnet lite större kan det vara med och välja bland några fina tapeter du valt ut.

Annons

Bonustips: Måla eller tapetsera taket

Barnrum med cirkusränder i taket
Foto: Lizzette Marie

Okej, just det här är ingen tapet, men vi kunde inte låta bli. Barn älskar cirkustema – och i den här milda färgen blir taket både roligt och stilrent på en och samma gång. Vill du gå hela vägen och vara lite mer lekfull kör du rött och med de karaktäristiska rundade topparna. Ett annat kul sätt att lyfta det ofta bortglömda taket är med en djungeltapet, eller kanske en stjärnhimmel?

Annons