En del av

7 saker alla som fastnat med en sovande bebis tänkt på

26 nov, 2020 
Lovisa Svedlund
mamma med sovande bebis i knät
Kan din bebis bara somna i din famn just nu? Vi vet hur det är! Här är 7 saker som du och alla andra föräldrar tänkt, som någon gång fastnat med en sovande bebis på bröstet.
Annons
TV: 10 populäraste barnnamnen 2021Brand logo
TV: 10 populäraste barnnamnen 2021

Din arm i rekordstelt läge och ryckningar i foten. Ändå sitter du ABSOLUT still.

Vi kan nog alla känna igen oss i situationen då vår bebis efter timmar av gnäll äntligen somnat – i vår famn. Försöker du lägga ner barnet nu är risken stor att han eller hon vaknar. Men du måste ju verkligen göra saker. Samtidigt som snutten är SÅ söt just nu! Men inte kan man sitta här i soffan under hela tuppluren, eller?!

7 saker man tänker när man fastnar med en sovane bebis

Här är är sju saker du definitivt känner igen om du fastnat med med ett snusande barn i famnen.

1. Jag kissar på mig NU

Visst inser man aldrig att blåsan är påväg att spricka förrän barnet precis lyckats somna sådär gott i famnen? Kanske är det kombinationen av varm och snusig bebis och att du äntligen slappnar av som gör att du bara måste kissa nunu.

2. Ånej, batteriet är slut

Mamma med barn som somnat i famnen
Hur länge till räcker batteriet?

Läser du detta med ett sovande barn i famnen? Hur ligger du till på batterimätaren? Det enda som känns mer ödesdigert än att telefonen laddar ur när du sitter fast med en sovande bebis är kanske att du SER din fulladdade telefon på bordet, men absolut inte når den.

Annons

3. Vågar jag lägga ner henne/honom nu?

Sängtransporten är en konst! Är det precis nu han eller hon kommer vakna om man lägger ner – och sen aldrig somna igen? Eller om man lägger ner knyttet nu och han eller hon vaknar, har luren pågått för länge för att det ska gå att somna igen? Och den här längden på nap brukar ju bara göra gnälligheten värre! Heja dig, mamma! Detta är svåra grejer.

4. Alltså nu har min arm VERKLIGEN somnat

Nej, om det stack lite redan i armen redan innan så har den verkligen somnat nu. Inte mycket att göra åt. Bara att sätta upp på listan av saker vi kan berätta att vi offrat för våra barn när de blir stora.

5. Jag borde verkligen göra annat nu

Ta en dusch, städa, laga mat eller ta några andetag på yogamattan. Alla säger att när barnet sover ska man passa på att göra annat. Men nejdå, blir inget med det idag heller. Så var det med den saken.

6. Jag ger upp, nu får jag bara hålla henne/honom

Försökte du ändra läge på armen men var farligt nära ett uppvak? Kanske dags att bara ge upp och titta in i väggen tills en viss liten person vaknar igen. Det är okej!

7. Snart kan jag inte göra detta längre

Det här kommer inte pågå för alltid. Snart har ju barnet lärt sig att sova fint i egen säng. Och kanske kommer du till och med sakna det lite då? Eller inte? Hursom – det är en fas som går över, mamma!

Foto: TT

Se också: Kändisarna som ska få barnbarn 2022Brand logo
Se också: Kändisarna som ska få barnbarn 2022
Annons