En del av
Artikeln innehåller reklamlänkar

Barnstol till köksbordet – vi listar fina stolar för bebis och barn

08 jul, 2021 
Lovisa Svedlund
Spädbarn, bebis eller barn – att välja rätt barnstol till köksbordet kan verkligen göra livet enklare! TrippTrapp, resestol och en stol som kan hänga med hela barntiden med hjälp av insats och sele – här listar vi de snyggaste modellerna i butik just nu.
Annons

Är du på jakt efter en fin barnstol till matbordet? Som förälder är man ofta ganska bestämd på vilka funktioner man vill ha i sin barnstol. Ska det vara en stol för den första tiden, där ditt spädbarn mest ska kunna sällskapa i er höjd vid matbordet? Har det blivit dags att sitta upp och äta själv? Eller är det en klättrande och springande liten knodd du har där hemma, som behöver kunna klättra upp eller sätta sig själv på matstolen?

När börjar bebisen sitta i barnstol?

Bebisar kan börja sitta själva när de är starka nog att hålla upp sitt eget huvud. Det brukar vara vid ungefär tre månaders ålder.

När det kommer till barnstol finns dock flera smarta lösningar för dig som vill ha med även ditt spädbarn vid bordet. Exempelvis finns modeller som har en babysitter, där ditt barn kan ligga bakåtlutat och vila. Mysigt om du vill ha barnet nära vid måltider redan tidigt!

Matstol till köket för barn – 12 fina modeller

Söker du design, praktiska avtorkningsbara ytor eller både och? Oavsett dina behov finns en stol för dig och ditt barn. Här har vi samlat snygga barnstolar på marknaden – i flera olika budgetar!

Annons

Stokke Tripp Trapp Matstol

Tripp trapp stoke barnstol
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Klassikern TrippTrapp av bokträ har många av oss själva vuxit upp med – och visst håller den tidlösa designen fortfarande! Stolen kommer i flera färger och kan dessutom kombineras med ett stort antal insatser för att kunna följa med ditt barn ända från spädbarnstiden, i en bakåtlutad sitter, upp till åldern då det är dags att börja med vanlig stol.

Under åren ben och armar växer snabbt kan ni enkelt justera sitt- och fotplatta efter ålder och storlek.

Insats till TrippTrapp för bebis

tripp trapp insats

Här ser vi en av alla insatser du kan köpa till TrippTrappstolen – perfekt för när det är dags att börja sitta upp vid matbordet.

Annons

Kinderkraft Tixi 2-i-1 matstol

matstol barn bebis kinderkraft

Den här barnstolen har flera smarta funktioner. Fempunktsbältet gör att ditt barn kan börja använda den tidigt, och när knodden blir äldre och kan sitta själv är stolen snygg och praktisk även då. Benen är höj- och sänkbara, vilket gör att du kan anpassa den till vanlig stolshöjd i takt med att ditt barn växer och blir längre. Både barnstol och vanlig stol i ett med andra ord!

Stokke clikk matstol

matstol bebis stokke clikk

Stokke Clikk Matstol har tre olika inställningar att variera efter ditt barns ålder. Monteringen gör du enkelt utan verktyg och ytorna har utvecklats för att vara enkla att torka av. Fotstädet är höj- och sänkbart.

Annons

Trolls matstol Martia

troll matstol rotting barn bebis

Trolls matstol med rotting i ryggen passar perfekt i det moderna köket. Den stabila konstruktionen är både snygg och säker. Stolen är testad för barn som kan sitta upp själva upp till tre års ålder. Maxvikten för stolen är 15 kilo.

Troll Marita

troll matstol bebis

Troll har också gjort den här matstolen i klassiskt utförande av björkträ för barn och bebis. Rekommenderad ålder är från fem månader.

Annons

Moweo Nordic matstol

barnstol köksbordet moweo nordic

Detta är en skön och praktisk stol med vadderat säte. Säkerhetsselen och bygeln gör att din bebis sitter säkert. Brickan på stolen går att ta av och skölja, och är perfekt för barnet som ska börja pilla med smakportioner. Rekommenderad ålder: från 6 månader.

Resestol till barn – Utö

utö resestol bebis barn

Här är en prisvärd stol som går att använda både hemma och packa med till resan. Passar för bordskivor mellan 15 millimeter - 50 millimeter. Stolen har ett smart säkerhetslås och den avtagbara klädseln kan tvättas. För barn upp till 15 kilo.

Annons

Minla barnstol

minla barnstol

Här finns ett avtagbart spädbarnsinlägg, avtagbar bricka och ett överdrag som är enkelt att rengöra. Benen har hjul framtill för att det ska vara enkelt att flytta stolen – perfekt om du bor på litet utrymme eller vill kunna placera stolen i olika delar av huset efter dina behov.

Stolen kan ställas in efter 9 höjder och lutas i flera lägen.

Lemo barnstol i trä

Lemo barnstol grå

Den här stilrena stolen kan precis som många andra på marknaden kompletteras med tillägg för att passa hela vägen från spädbarnsåren upp till att barnet kan sitta och äta själv vid bordet. Stolen har ett halkskydd för bättre säkerhet och hjulen på bakbenen gör stolen smidig att flytta samtidigt som de minskar risken för den att tippa.

Annons

Babydan Danstolen matstol

barnstol babydan danstolen

Denna stol är rekommenderad från 6 månader upp till två år. Med justerbar sitt och fotplatta kan ditt barn i lign och ro växa i denna stol. Massivt och blankt trä gör den avtorkbar och hållbar.

Rippats mini hög barnstol

rippats barnstol

Har din knodd blivit ett barn som kan sitta alldeles själv vid matbordet utan sele eller bygel? Vad är då härligare än att få satsa på en lite högre, men vanilg och stilren, stol till ditt barn. Massiv björk och stilren rotting ger den rätta cafékänslan för det stilsäkrs hemmet.

Se när sjuksköterskan Jessica Reich svarar på frågor om bebisens matBrand logo
Se när sjuksköterskan Jessica Reich svarar på frågor om bebisens mat
Annons