En del av

Isabella Thompson, 7, gör succé på Tiktok – genomgått 21 operationer

06 apr, 2022 
Lovisa Svedlund
Isabella Thompson
Isabella har genomgått över 20 operationer och har flera svåra diagnoser. Nu charmar hon miljontals personer på Tiktok med sin strålande personlighet – här ser du klippet man bara MÅSTE älska.
Annons
6 Saker om populära appen TikTok du vill vetaBrand logo
6 Saker om populära appen TikTok du vill veta

Lilla Isabella Thompson, 7 år, har tagit världen med storm när berättelsen om hennes liv sprids på sociala medier.

Bella, som hon kallas, har legat på sjukhus nästan hela sitt liv. Hon föddes med diagnosen Hirschsprungs sjukdom och flera andra diagnoser som svår kombinerad immunbrist och en form av kortvuxenhet.

Diagnoserna har gjort att Bella, som vuxit upp i Kanada i staden Swift Current, hittills inte haft någon enkel resa. 7-åringen har genomgått 21 operationer, inklusive bland annat en benmärgstransplantation.

Annons

– Hon har definitivt visat mig att hon är väldigt stark och motståndskrafitg, säger Bellas mamma Kyla Thompson till Good Morning America.

Bella Thompson gör succé på Tiktok

Nu sprids berättelsen om Bella efter att hennes mamma lagt upp videos om Isabellas resa på Tiktok. Miljoner människor världen över har gillat, kommenterat och reagerat på Bellas mins sagt sprudlande personlighet.

I en video ser vi bland annat hur Bella själv berättar öppenhjärtligt om sina diagnoser när hon leker läkare tillsammans med sin mamma. I en annan video dansar Bella som en balettdansös hemma i familjens vardagsrum och i ytterligare en svarar hon på frågor från sina fans.

Är du någonsin rädd för att åka in på operation, frågar mamma Kyla i en video.

Nej, svarar Bella samtidigt som hon äter sin yoghurt.

Eller, bara lite, fortsätter hon.

Vad hjälper dig att inte vara rädd? frågar hennes mamma.

Antagligen Charlotte, säger Bella och syftar på sin godsedjurskatt.

Annons
Isabella Thompson succé på tiktok
Leksakskatten Charlotte hjälper Bella att inte vara rädd.
Isabella Thompson
I videos på sin Tiktok berättar Bella och hennes mamma om deras vardag.
Annons

– Jag insåg att hon är lika glad, bubblande och utåtriktad oavsett hur många operationer hon genomgått... hon är så vältalig och pratar med dig som om hon vore hennes bästa vän i samma stund som hon träffar dig, säger Bellas mamma också i intervjun med Good morning America.

Kognitivt är Bella välutvecklad. Hon går i skolan, även om det just nu är hemskolning som gäller. Några av hennes största intressen är att sjunga, dansa, leka med lego, gå på hajk och läsa kommentarer från sina följare.

Här kan du se hela videon om Bellas liv:

På Bellas Tiktok-konto kan du se mer från hennes vardag och här nedan kan du se en film som tidningen People sammanställt med familjens videos:

Foto: Tiktok/Instagtam/@kylact

Annons