En del av

Bonde-Karin Nordström om chocken under förlossningen med tvillingarna

22 sep, 2021 
AvSaga Pettersson
FotografInstagram
Bonde-Karin Nordström om chocken under förlossningen med tvillingarna
Karin Nordström, känd från TV4-programmet Bonde söker fru, blev mamma till tvillingar i början av september. Nu berättar hon om förlossningen – och chocken därtill.
”Hon satt fast med huvudet en kort stund och när hon väl kom ut var hon helt grå-blå”, säger hon till Mama.
Annons
Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

Karin Nordström, 27, sökte kärleken i Bonde söker fru 2019, och fann den! Hon blev den sista kvar i skaran kvinnor som befann sig på gården för att dejta Pelle Hansson Edh, och paret blev sambor och levde ihop ett tag innan de beslutade sig för att gå skilda vägar.

Men tur var väl det – för kort därefter fann Karin kärleken på nytt i Dennis Arvidsson. Och sedan tog det inte lång tid innan paret väntade tvillingar.

Tvillingarna Ellen och Annie föddes i september

Den 3 september kom tvillingarna Ellen och Annie till världen. I en intervju med Mama berättar den nyblivna mamman om förlossningen, som inte var helt enkel.

Annons

– Den var riktigt tuff! Det gick ju bra allting, men min egen uppfattning av det hela är ändå rätt mörk..., säger hon i intervjun.

Hon kom in till sjukhuset med värkar, som hon beskriver ”eskalerade snabbt”. Men väl på plats på förlossningen försökte de först stoppa det hela på grund av det var lite för tidigt.

– På förlossningen försökte de stoppa det hela eftersom jag då var i v. 33+6 och gränsen för när de låter förlossningen fullföljas utan värkhämmande är i v. 34+0, alltså enbart några timmar emellan. Till slut insåg de att det inte gick att stoppas så då fick jag äntligen epidural som en räddande ängel!

Chocken efter döttrarnas födsel

Det dröjde dock till nästa dag innan krystvärkarna satte igång, och Ellen och Annie var på väg ut.

Annons

– 16.14 kom först Ellen med huvudet först och 16.20 kom sen Annie i säte. Jag var i sådan chock med Ellen skrikandes bakom mig i pappa Dennis famn och hur all personal i rummet – cirka 10 personer – försökte få mig att pusha ut Annie. Hon satt fast med huvudet en kort stund och när hon väl kom ut var hon helt grå-blå och rycktes direkt från mig till en akutläkare.

Men tack och lov gick allt bra, och kort därefter kunde båda döttrarna andas på egen hand.

TV: Här är 6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
TV: Här är 6 kändisar med okända tvillingar
Annons