En del av

Inredning till barnrummet – 12 idéer med enkla Ikea-hacks

10 feb, 2021 
Lovisa Svedlund
Ired barnrummet med Ikea-hacks
Behöver du ny inspiration till inredningen i barnrummet? Förvaring, lekhörna och inbyggd säng. Här är tolv superfina inredningshacks du enkelt gör med prylar från Ikea.
Annons
7 tecken på att du har en tvååring hemmaBrand logo
7 tecken på att du har en tvååring hemma

Behöver lillknodden få ett eget rum, eller är det dags att förvandla småbarnsrummet till ett krypin för ett storasyskon?

Kanske vill du göra ett eget en mysig pysselhörna, sätta in bra förvaring eller fixa en mysstation till kidsen.

När man ska göra om barnrummet är det alltid bra att ha billigt och flexibelt som två ledord. Barn växer snabbt och kommer snart ha nya behov och önskemål med de utrymmen där de leker, hänger och sover.

Ett smart sätt när man vill göra om kan därför vara att snegla på vårt stora möbelvaruhus Ikea, och använda deras inredning till att skapa magi i barnrummet. Här visar vi tolv superfina Ikea-hacks till barnrummet som alla barn kan önska sig – och som du gör med billiga och enkla medel.

Annons

Inredning till barnrummet – hacks med Ikea-prylar

En mysig sänghörna, smart förvaring eller ett bra skrivbord. Det finns flera smarta inredningshacks för barnrummet att göra med Ikea-prylar.

Förvaring till barnrummet – Ikea-hacks med Ivar-serien

Serien Ivar kan användas på massa sätt i barnrummet. Här ovan har man staplat skåp och byråer från serien för att göra ett superfint garderobs- och förvaringssystem i barnrummet.

Även här är skåpen Ivar användbara när de blir en bra arbetsbänk till de lite äldre barnen. Kreativt och riktigt enkelt att bara lägga på en skiva!

Samtidigt kan skåpen rymma pennor, pysselsaker, leksaker, teknikprylar och annat man helst gömmer undan när det inte används.

Det går också att göra ett skrivbord med genom att bara skruva på en skiva som sticker ut och skjuta till en stol. Enkelt och fint!

Sängar i barnrummet – smarta Ikea-hacks

För att göra en bra sänglösning finns det också flera hacks man kan snegla på. Sängstommen Kura är flexibel och man kan placera sängbottnarna som det passar behoven just nu. Här – supermysigt med en sängbotten direkt på golvet och en som överslaf.

Annons

Smidigt för syskon som gillar att sova nära varandra eller där utrymmet är begränsat.

Här har man satt ett draperi framför nedre slafen i den vanliga våningsängen Mydal. Roligt för barn som tycker om kojor och kuddmys med bok och dämpad belysning.

inred barnrum med ikeasäng
Foto: Kids Interiors.

Här är en annan fin variant av sängstommen Kura där man spänt upp ett skirt linnetyg över stommen, som en sänghimmel.

Förvaring och pysselhörna i barnrummet – hacks med Ikea-prylar

Det finns också flera enkla idéer på hur man kan utnyttja förvaring för att göra till exempel en pysselhörna, kuddbänk eller bra klädupphängning. Serien Trofast är flexibel med bra förvaringslådor. Här ovan har man skruvat upp en förvaringsenhet på väggen och dekorerat med färg och stjärnor, till en superbra station där man kan greja med sina leksaker. Även träförvaringen med smålådor och listen för böcker kommer från Ikea.

Annons

Boklisten Flisat kan pigga upp vilket barnrum som helst, och kan användas både för att ställa fram fina böcker eller hänga upp saker man gillar. Här har den målats in i den gröna väggfärgen.

En fin boklist i barnrummet
Foto: apartmentapothecary

Men som sagt kan listen också användas till att sätta fram de finaste godsedjuren eller hänga favoritplaggen på små galgar.

Klassiska bokhyllan Billy som en pysselhörna
Foto: freeandunfettered

Även den klassiska Billy-bokhyllan kan användas till en rejäl pysselhörna. Lägg en skiva på den lägsta modellen av hyllan, och montera ett ben om du vill ha ett hörnbord som här.

Här är det återigen bland annat förvaringsserien Trofast man använt för att skapa en kombinerad mys- och pysselhörna.

Förvaringsmöbel med namnet Nordkisa är också flexibel och smart att ställa i barnrummet. Här har man använt den för att göra en barngarderob kombinerat med hyllförvaring. Kreativt, enkelt och superbra förvaring.

Foto: Instagram

Annons