En del av

Josefine Jinder om livet som mamma: ”Är exakt vad jag är och var innan”

29 dec, 2021 
Saga Pettersson
AvSaga Pettersson
little jinder
Josefine Jinder fick en son 2020. Nu delar artisten med sig av sin syn på rollen som mamma.
”Att vara mamma är inget som raderar ut eller tillför speciellt mycket i ens liv om man inte vill”, skriver hon på Instagram.
Annons
Det här är Josefine JinderBrand logo
Det här är Josefine Jinder

Josefine Jinder, eller Little Jinder som vi känner igen henne som, är snart (äntligen) tillbaka med ny musik. På Instagram har hon delat flera uppdateringar om att hon befinner sig i en studio och jobbar på ett nytt album. På sin Instagram story berättar hon nu hur hennes nya musik skiljer sig mot den tidigare musiken hon släppt.

”Den skiljer sig extremt mycket mot allt jag gjort. Jag har eliminerat programmering nästan helt från min process och bara skrivit rakt ut och sen repat mina demos med musiker och spelat in i en fin studio istället för att sitta ensam med min ångest. Jag är väldigt nervös och osäker men jag behövde göra något nytt för att inte tappa intresset och respekten för mig själv”, förklarar hon.

Annons

”Livet fick mer edge och blev värdefullt sen han kom”

Och musiken är inte det enda hon resonerar kring på sin story nu. Förra året blev Josefine Jinder mamma till en son, och nu besvarar hon frågan: ”Hur va de att gå från popstjärna (you still are) till mamma och hur ändrades livet?”.

”Att vara mamma är inget som raderar ut eller tillför speciellt mycket i ens liv om man inte vill och speciellt inte ens YRKE? Fattar inte varför alla är så jävla besatta av att tillskriva ett liv med ett barn så mycket mystiska saker? Jag är exakt vad jag är och var innan fast jag också är en mamma? Livet är ungefär likadant och består av samma saker. Dvs jobba äta sova göra roliga saker repeat”, skriver Josefine Jinder.

Little Jinder.

Att livet har ändrats särskilt mycket anser hon inte, mer än att det fick en större mening.

”Uppfattar ofta att folk är rädda för föräldraskap för det ska beröva deras 'frihet' eller 'liv' eller att livet ska förändras på något _ovälkommet_ sätt. Så har det inte varit för mig alls. Så svaret är att livet bara fick mer edge och blev värdefullt sen han kom”.

Blev mamma i september 2020

Det var med orden ”jag producerar mer än ett mixtape i år” som Josefine Jinder berättade för omvärlden att hon var gravid med sitt första barn. Och i september 2020 så kom det lilla livet alltså till världen.

”Ni frågar massa om bebisen. Jag blev mamma för två veckor sen. Det största som hänt!”, skrev en lycklig nybliven mamma då.

Foto: TT

Annons