En del av

Josefine Jinders vädjan till andra mammor – sju veckor efter förlossningen

09 nov, 2020 
AvSaga Pettersson
Josefine "Little Jinder" Jinder
Sju veckor efter Josefine ”Little Jinder” Jinders förlossning, sitter hon nu som nybliven förälder med massvis av frågor om sin nya livssituation – och nu vädjar hon om hjälp från andra mammor där ute.
Annons
Det här är Josefine JinderBrand logo
Det här är Josefine Jinder

I slutet på april berättade Josefine Jinder, känd under artistnamnet Little Jinder, 32, att hon var gravid med sitt första barn. Och den 19 september kom den lille sonen Gio Nikolaus till jorden.

”Ni frågar massa om bebisen! Jag blev mamma för två veckor sedan! Det största som hänt! H*n är det sötaste som ”går” på den här jorden! Men jag är ingen mammablogg”, lät Little Jinder meddela på sina sociala medier i början av oktober.

Få ord om sonens pappa

Vem som är pappa till lille sonen, och vem som är hennes pojkvän har hon valt att hålla för sig själv.

”Vi har känt varandra många år innan vi blev tillsammans”, svarade Little Jinder som ett direkt svar på frågan när någon undrade i en kommentar på Instagram.

Little Jinder ber andra mammor om hjälp

Som Little Jinder skrev när hon annonserade bebisens ankomst till världen så driver hon ”ingen mamma-blogg”, men som nybliven mamma dyker det såklart upp en massa nya frågor.

Annons

Så för att få svar på sina funderingar ropar hon rakt ut till sina följare på Instagram:

”Alla som varit gravid kan läsa vidare andra kan glatt klicka vidare”, börjar hon sitt inlägg på Instagram-story och fortsätter: ”Har en fråga om vikt! Kan ni berätta hur mycket övervikt ni fick deala med efter förlossning? Jag behöver gå ner 15 kilo för att väga vad jag en gång vägde, hehe, känns helt lugnt men hur gjorde ni? Hur lång tid tog det innan ni kände er som er själva?”

I samma inlägg slår hon fast att ”moralism” och ”du behöver inte gå ner”-tillrop undanbedes, utan Little Jinders önskan är att höra andra mammors resa tillbaka till en kropp som känns mer som ens själv.

Amma, amma inte? Några av tipsen Jinder fick

Och nog verkar Jinder fått en hel del tips och tankar om igenkänning från andra som fött barn.

”Wow vad många mammor som följer mig?! Så skönt att läsa om era viktresor. Hittills kan jag konstatera att många hjälps av amningen, många också absolut inte det utan av att sluta amma. Även barnvagns promenaderna, dem flesta tar det över ett år för (jobbigt att höra för en otålig intolerant person som mig). Många kämpar med dieter och träning (inte min grej), och ni tycker jag är snyggare i ansiktet nu än någonsin så det är lugnt”, uppdaterar artisten efter det att det tydligen vällt in svar.

Annons

Efter inlägget postar hon även ett par meddelanden från kvinnor som slår fast att det går att komma tillbaka till önskekroppen. Men att det kanske inte är det lättaste, godisförbud och matlådor är några av tipsen.

Sonens namn: Gio Nikolaus Jinder

Little Jinder har varit väldigt sparsam med detaljer om bebisen, men enligt nya uppgifter till Skatteverket har artisten fått en son. Även den lille pojkens namn är nu registrerat. Enligt Skatteverket har han fått namnet Gio Nikolaus Jinder. Det finns dock ännu inget faderskap registrerat.

Foto: TT

Annons