En del av

Penny Parnevik om sin förlossningsdepression

28 okt, 2021 
Saga Pettersson
AvSaga Pettersson
Penny Parnevik om sin förlossningsdepression
Penny Parnevik är mamma till två och innan hon fick barn hade hon längtat efter att bli förälder i många år. Men när förstfödde sonen Atticus kom till världen blev känslorna inte helt vad hon väntat sig.
Annons
TV: 5 saker du inte visste om Penny ParnevikBrand logo
TV: 5 saker du inte visste om Penny Parnevik

I februari tidigare i år fick Penny Parnevik sitt andra barn, dottern Pebble. Hon och kärleken Douglas Murray är också föräldrar åt sonen Atticus, 2. Penny som drömt om att bli mamma i många år har flera gånger pratat öppet om sin barnlängtan.

”Det är inte bara mysiga stunder”

När hon väl blev mamma för första gången uppstod känslor hon inte alls räknat med. Hon drabbades av en förlossningsdepression, något som inte alls är ovanligt, men något som hon inte alls haft en tanke på att hon skulle drabbas av.

Annons

– Att bli förälder är det största som har hänt mig, men det är inte bara mysiga stunder och gulliga kläder. Det är också väldigt svårt, säger hon i en video på Instagram.

– Jag hade hört talas om förlossningsdepression, men information fanns det inte. Och ingen delade med sig av att det kan kännas så olika. Det måste inte vara ett jättemörker, och det måste inte heller vara att ’man blir lite ledsen’. Det finns väldigt många olika grader där emellan. Och jag känner absolut att jag hamnade någonstans i mitten, fortsätter hon.

douglas murray och penny parnevik
Penny Parnevik och Douglas Murray hade känt varandra i många år innan de blev ett par 2017. Douglas var en vän till familjen, främst till Pennys pappa Jesper Parnevik.

Penny Parnevik om ett tredje barn

Penny har sagt att hon vill ha många barn, men barn nummer tre får gärna vänta lite. Bara månader efter dotterns födsel berättade Penny i sin podcast Pillowtalk att hon skulle ha övervägt att göra en abort om hon då hade blivit gravid igen.

Annons

– Om jag skulle bli gravid just i den här sekunden, att jag kissar på en sticka och bara 'oh fuck jag är gravid', så skulle jag verkligen överväga en abort. Jag känner mig inte redo för att vara gravid eller ha barn igen. Jag tror att det skulle sabba min livssituation väldigt mycket. Jag tror att det skulle vara dåligt för mig och Douglas för jag tror att vi skulle vara extremt stressade och ha alldeles för mycket att stå i. Men det skulle inte vara en självklarhet för mig, förklarade hon då och tillade:

– Men det är ju ett jobbigt beslut oavsett, även fast det skulle vara en självklarhet så gör det ju ont och det blöder. Det är ju inte ett nice beslut att ta.

Foto: TT, Instagram

Se också: 7 kändisar som fött hemmaBrand logo
Se också: 7 kändisar som fött hemma
Annons