En del av

Prins Williams tre barn ritar mors dag-teckningar till prinsessan Diana

18 mar, 2021 
AvJessica Rådne
https://image.motherhood.se/jess.jpg.jpg?imageId=226889&x=15.241635687732&y=0&cropw=52.044609665428&croph=100&width=1318&height=1318
Jessica Rådne
Fotograftt
Porträtt, Kate Middleton, prins William med barn
Förra helgen firade engelsmännen mors dag. Prins William och Kates tre barn George, Charlotte och Louis ritade som traditionen bjuder teckningar till sin döda farmor prinsessan Diana. Se dem här!
Annons
Fem intressanta fakta om prinsessan Diana
Fem intressanta fakta om prinsessan Diana

I år skulle prinsessan Diana ha fyllt 60 år. Hennes son prins William, 38, har sedan han själv blev far infört en tradition att hans och hustrun Kates tre barn prins George, 7, prinsessan Charlotte, 5 och prins Louis, 2, hedrar Dianas minne genom att varje år rita teckningar till henne på mors dag.

Nu har Kensington Palace visat upp årets skörd.

Teckningar till prinsessan Diana

I ett inlägg på prinsparets officiella Instagramkonto skriver de: ”Detta års mors dag är åter igen annorlunda. Många av oss kommer vara ifrån våra älskade, men vi ser fram emot en tid i en snar framtid då vi kan ge våra mammor en kram igen”.

Annons

De fortsätter: ”Varje år på mors dag gör George, Charlotte och Louis kort till sin farmor Dianas minne åt William”.

Tillhörande bildspel visar teckningar och hälsningar som barnen gjort.

”Pappa saknar dig”

På ett ljusgrönt papper har 7-åriga George skrivit ”Kära farmor Diana, Grattis Grattis på mors dag. Jag älskar dig så mycket och jag tänker alltid på dig. Skickar massa kärlek från George”. George har även ritat en teckning:

På ett rosa papper har 5-åriga Charlotte ritat ett hjärta i regnbågens färger och dekorerat med klistermärken på blommor och fjärilar. Det står ”Kära farmor Diana, Jag tänker på dig på mors dag. Jag älskar dig så mycket. Pappa saknar dig. Massa kärlek Charlotte”.

Annons

Den sista bilden föreställer ett utklippt hjärta på en grön bakgrund, det står ”Från Louis”.

Barnen bakade tårta

I ett annat inlägg visar prinsparet upp en bildspel med en tårta som barnen har bakat, samt en bild på Kate som barn och hennes mamma, Carole Middleton. Bildtexten lyder ”Firar två andra speciella mammor idag. Tårtan bakad av George, Charlotte och Louis”.

Annons

Prinsessan Diana dog i en bilolycka i Paris 1997 när prins William var 15 år och lillebror prins Harry var 12 år.

Foto: TT, Instagram

Annons