En del av

12 enkla tips till föräldrar med sömnbrist– det ska du inte göra idag

04 nov, 2021 
Lovisa Svedlund
bebis och mamma
Bebis som vaknar tio gånger och ska äta/är ledsen/vill göra nåt mer skoj än att sova. Har också hängt med vakenklubben i natten? Här är 9 saker du kanske inte ska göra idag – och 3 saker du faktiskt borde göra.
Annons

Hej småbarnförälder i vakenklubben! SOM du kämpat inatt. Kanske börjar det kännas som du börjar bli lite galen av alla uppvak? Eller så tar du det hela med ro. Hur som helst, bra jobbat!

Se också: 9 likheter mellan små barn och en riktigt dålig chef

9 likheter mellan små barn och en riktigt dålig chefBrand logo
9 likheter mellan små barn och en riktigt dålig chef

9 saker du inte ska göra när du har sömnbrist, förälder

En sak är säker, sömnbrist är inget att leka med. Det är HELT naturligt om du någon gång idag letar febrilt efter mobilen som du håller i handen, häller välling i kaffet eller glömmer ta på dig din egen jacka efter att bebisen pälsats på sin mundering.

Detta föreslår vi att du inte gör idag.

1. Bli besviken på dig själv

Nej. Helt och hållet förbjudet. Fina starka förälder, du är bäst och idag behövs inte ett enda onödigt krav eller självkritisk tanke.

Annons

2. Googla

Nepp, inte dagen att söka information om vad sömnbrist kan försätta dig i för läskiga tillstånd. Den infon får vänta till en annan dag, tack.

3. Lämna huset längre stunder

Det finns människor där ute. Som kan vilja prata med dig. Och förväntar sig svar? Nej, det får bli en annan dag.

4. Storstäda

Detta kan SÅ vänta. Idag behöver du din energi till dig själv och bebisen. Tvätt och kladdiga bänkytor kan vänta till sen.

bebis och mamma hemma
Storstädning idag? Nejnej, det blir inget med det .

5. Göra storslagna planer

Fina förälder, idag har du kanske inte hundra procent koll på dina behov. Några avancerade planer eller möten om vad som ska ske på semestern får vänta.

6. Laga långkok

Det är INGET fel på macka och frysmat idag. Heja heja!

7. Läsa föräldraboken

Nej, idag behöver du inte utbilda dig i bebis. Vi vet, risken att du börjar känna dig osäker eller få svag självkänsla i föräldrarollen kan vara extra stor idag. Ge dig istället lite andrum och en klapp på axeln.

Annons

8. Prata med din partner

Hen har fått ha vuxenkonversationer på jobbet hela dagen och druckit kaffe av en värdig temperatur. Du har tagit hand om bebis hela dagen och SLAVAT under ljudet av leksakshunden som är det enda som gör bebis nöjd just nu. Plus sömnbrist på det. Det finns risk för konflikter idag så försök istället bara vara otroooligt snälla mot varandra.

9. Hitta grejer

Matchande sockor, lappen från föris, den där rabattkoden du såg nånstans på Instagram. Detta är inte dagen att leta upp saker som finns nergrävda långt bort på omöjliga ställen. Använd det som ligger inom en armlängds avståd.

Gör istället detta!

10. Gå upp (valfri dusch)

Vi vill passa på att tipsa om den mäktiga 10-sekundernduschen (Absolut. Bebisen ligger bredvid och skriker på dig). Inget obligatiriskt men den kan göra underverk för din värdighet idag.

11. Kaffe

Ytterligare förklaring onödig.

12. Få dig och bebis att överleva dagen

Du klarar det bästa mamma och pappa!

Foto: TT

Se också: Barnnamn som spås bli populära 2022Brand logo
Se också: Barnnamn som spås bli populära 2022
Annons