En del av

Tvillingarna föddes med olika hudfärg

28 jun, 2021 
AvAino Oxblod
mamma och hennes tvillingar
Whitney Meyer och hennes pojkvän Tomas Dean kunde inte tro sina ögon när dottern Kalani föddes – trots hennes mörkhyade pappa var hon vit. När tvillingsystern Jarani föddes bara minuter senare och var mörk i hyn visade det sig att föräldrarna fått något så ovanligt som tvillingdöttrar med helt olika hudfärg.
– Jag trodde aldrig att jag skulle ha en svart och en vit tvilling, säger mamman Whitney Meyer.
Annons
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskningBrand logo
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

Det var 2016 som Whitney Meyer skulle föda sina första barn med pojkvännen Tomas Dean. Men tvillingdöttrarnas födsel blev inte vad föräldrarna hade väntat sig. Eftersom Tomas är afroamerikan blev paret förvånade när den första dottern, Kalani, föddes och var vit i hyn. Det var dock inte förrän systern Jarani föddes minuter senare som föräldrarna såg vilken skillnad i hudfärg det var mellan tvillingsystrarna.

– Jag tänkte liksom ”Visst, hon är lite vit”, men jag trodde att bebisar kanske var så när de föddes. Men några minuter senare kom hennes syster ut och var mörkare. Jag hade aldrig trott att jag skulle ha en dotter med blåa ögon. Jag trodde inte att jag skulle kunna lyckas med det, säger Tomas Dean till Today.

Annons

Hela familjen Meyer-Dean med alla tre barn.

Whitney fick förklarat för sig att tvillingarnas gener delat på sig på ett ovanligt sätt, och alltså fått sin hudfärg från varsin förälder.

– Kalani var så vit man kan vara. Jag var i förnekelse, för vad är oddsen? Jag trodde aldrig att jag skulle ha en svart och en vit tvilling. Det är därför jag frågade om hon var albino, för hon var så himla vit, säger hon till Today.

Tvillingarna har olika hudfärg: ”Det är samma tjej”

Whitney tycker att döttrarnas olika hudfärg kan ses som ett budskap om gemenskap, och att hudfärg inte spelar någon roll.

Annons

– Man kan inte titta på den ena och inte älska dem båda. De är samma tjej, bara med olika hudfärg, säger hon.

Systrarna Jarani och Kalani – så lika men ändå så olika.

I dag är tvillingarna snart fem år gamla, och har börjat likna varandra mer, även om Jarani fortfarande är mycket mörkare än sin syster. Tvillingarna har fått vänja sig vid att gå klädda likadant – annars tror inte folk på att de är tvillingar, menar mamma Whitney.

– De ler på samma sätt, men jag måste klä dem likadant för ingen tror att de är tvillingar. Jag menar verkligen ingen.

Foto: Privat/Instagram

Annons