En del av

Utflykter utomhus med barn – 10 aktiviteter i Skåne att göra i sommar

14 apr, 2021 
Emilie Josephson Dalhamn
flicka och hennes mamma äter glass samt dressin
Skåne spås bli norra Europas hetaste turistmål. Och Motherhood är inte sena att hänga på. Här är listan på roliga aktiviteter och naturnära utflykter för familjer med småbarn och tonåringar.
Annons
Skåne – 10 utflyktsmål att besöka med barn i sommarBrand logo
Skåne – 10 utflyktsmål att besöka med barn i sommar

Sandstränder, vacker natur, pittoreska fiskelägen och myllrande städer som Helsingborg och Malmö. Enligt resemagasinet Condé Nast blir Skåne ett av Europas bästa resmål. Här är våra Skånefavoriter för barnfamiljen.

10 platser att upptäcka i Skåne sommaren 2021

Skåne har något för alla och det finns gott om smultronställen att upptäcka! Förutom närheten till Danmark och kontinenten går det verkligen att få storstadspuls och hisnande naturupplevelser på en och samma eftermiddag. Massor av aktiviteter att upptäcka med andra ord!

Annons

1. Dressin, Björnstorp - Veberöd

Dressin i Skåne

Att cykla dressin är ett kul äventyr för barn och ett bra sätt att se de vackraste delarna av Skåne. Hyr en dressin och ta en tur genom den vackra skånska landsbygden! Det finns flera hyrplatser och startpunkter för dressin i Skåne, en av dem är Romeleåsens dressincykling.

2. Holy Smoke, Nyhamnsläge

Gillar man BBQ får ma inte missa restaurangen och grillmeckat Holy Smoke. Hela stället är en upplevelse med eget rökeri, långbord och avslappnad stämning. Undvik helger och rusningstid om du vill vara säker på att få bord.

Annons

3. Folkets park i Malmö

Folkets park i Malmö är Sveriges äldsta i sitt slag har varit en nöjesplats ända sedan 1700-talet. I parken kan man spela minigolf, spana på pop up-loppisar eller bara njuta av en glass. Det bästa om man frågar barnen är de stora lekparkerna med stora gungor, rutschkanor och häftiga klätterställningar.

4. Knäbäckshusens strand

En del kallar den Sveriges vackraste strand. På Österlen, vid äppelodlingar och böljande fält ligger den näst intill exotiska stranden Knäbäckshusen. Vit sand, klart vatten och allt annat man kan önska av en sandstrand en sommardag.

Annons

5. Kullaberg och Kullaleden

Kullaberg i Skåne

Kullabergs naturreservat i Höganäs kommun är känt för sitt dramatiska landskap med klippor, grottor och unika naturupplevelser. Kullaleden är en vandringsled genom det här storslagna området. Tonåringar och barn kan utan problem vandra kortare etapper, de minsta familjemedlemmarna får man enklast med sig i en bärstol.

6. Olof Viktors, Glemminge

Olof Viktors mellan Ystad och Simrishamn är det skånska bageriet som har återförsäljare över hela världen. Förutom sitt berömda knäckebröd bakas här traditionellt fikabröd, tårtor och praliner. Besök gården för lunch och missa för guds skull inte bakverken.

Annons

7. Embla träd, Fulltofta

Vilka barn älskar inte att klättra i träd? I Fulltofta i mitten av Skåne kan alla som fyllt sju år lära sig klättra i höga träd med hjälp av rep och sele. Sugen på mer äventyr bland trädkronorna? Prova att sova utomhus i de specialgjorda hängmattorna.

8. Mölle Krukmakeri


Café, pizzeria och krukmakeri i ett. Kan det bli bättre? Därtill ligger stället i ett av Skånes mysigaste fiskelägen: Mölle. Medelhavskänslan kan inte bli mer påtaglig när man sitter och njuter av en kaffe eller lunch på den stenbelagda innegården med lyktor i träden ovanför.

Annons

9. Ale stenar

Ales stenar utanför Kåseberga på Österlen är en av Sveriges mest mytomspunna sevärdheter. Monumentet är från yngre järnåldern och består av 59 stenblock i en skeppsliknande form. Ingen vet vem som reste den mystiska fornlämningen för runt 1400 år sedan, eller varför.

10. Da Aldo glass, Skanör/Falsterbo

Utanför Malmö ligger de exklusiva semesterorterna Falsterbo/Skanör som med sina sandstränder och priviligierade sommargäster kan liknas vid The Hamptons. I Skanör hittar man också en gelateria utöver det vanliga. Da Aldo serverar glass gjord på traditionellt vis och helt utan tillsatser.

Foto: TT
Källa: Visit Skåne

Annons