Ciara Zelmerlöws oro under sjunde graviditeten – efter fyra missfall

ciara zelmerlöw med familj
TV: Ciara Zelmerlöw – 5 saker att veta
1:07

Efter reklamen: TV: Ciara Zelmerlöw – 5 saker att veta

(1:07)

Slå på ljud

I början på april berättade skådespelaren Ciara Zelmerlöw, 35, att hon är gravid med sitt och maken Måns Zelmerlöws, 35, andra gemensamma barn. Ciara har sonen Archie, 8, från en tidigare relation, och tillsammans med Måns har hon sonen Albert, 4. Dessutom har paret fyra änglabebisar – barn som aldrig kommit till världen på grund av missfall.

I en intervju med tidningen mama öppnar Ciara nu upp om förväntningarna inför att bli mamma igen och skräcken inför att någonting ska gå fel – igen.

Äter ångestdämpande medicin och tar injektioner

måns och ciara zelmeröw

Ciara och Måns gifte sin 2019. Då tog hon hans efternamn Zelmerlöw. Tidigare hette Ciara Jansson.

Ciara och Måns har tidigare upplevt tre missfall i följd, varav två av dem varit så kallade fördröjda missfall. Det innebar att graviditeterna avslutades men att det upptäcktes först en tid senare. Ciara bar därför på döda foster under en tid.

Den här gången är hon beredd på det värsta, men gör sitt bästa för att inte tänka så. Ciara berättar för mama att hon äter ångestdämpande medicin för att lindra oron. Hon tar även blodförtunnande injektioner i magen för att öka chanserna att fostret överlever.

– Fysiskt har jag mått det bästa jag har mått hittills av alla (7!) graviditeter jag har haft. Mentalt måste jag erkänna att jag kämpar med att vara så överväldigande glad för hur långt vi har kommit så här långt. Jag vill inte ha negativa tankar - men jag kämpar med att se min kropp gå igenom sådana fysiska dramatiska förändringar, säger Ciara som svar på frågan om hur hon mår just nu i sin graviditet.

Föder med planerat kejsarsnitt

ciara zelmerlöw

Ciara Zelmerlöw har en karriär som skådespelare i sitt hemland Storbritannien.

Ciaras tidigare förlossningar har skett genom kejsarsnitt, vilket också den tredje kommer göra. Hon planerar att amma så länge kroppen tillåter.

– Jag älskade att amma mina barn, men jag vet att det inte är en lätt resa för alla. Jag matade pojkarna i cirka 4-6 månader tills ett av mina bröst bestämde sig för att sluta producera mjölk! Så min kropp fattade beslutet åt mig, säger hon om sina tidigare amningsresor.

Ciara berättar att minstingen Albert troligtvis kommer få det tufft med ett nytt syskon då han är van vid att stå i centrum.

– Jag tror att Albies kommer att kämpa... Han är... hur ska jag säga det här, beskyddande över sina ägodelar. Att dela är inte hans bästa egenskap, som för de flesta 4-åringar! säger hon till mama.

Måns Zelmerlöws ord om missfallen

I samband med att paret Zelmerlöw gick ut med sin gravidnyhet skrev Måns ett känslosamt inlägg på Instagram.

”De senaste åren har varit fyllda av mycket glädje men också sorg när livet inte blivit som vi har velat ha det. Dags att väcka förhoppningarna igen. Håller alla tummar vi har”, skrev han och postade en bild på en papperlapp med texten:

”Jag önskar få komplettera min perfekta familj och få mitt tredje barn, äntligen. Hälsa och lycka till hela min familj”.

Källa: mama, 1177.se

Foto: TT

Se också: Måns och Ciara Zelmerlöw om missfallen
1:19

Efter reklamen: Se också: Måns och Ciara Zelmerlöw om missfallen

(1:19)

Slå på ljud
Mer läsning för dig
Måns och Ciara Zelmerlöw om sorgen efter missfallen: ”Har dagar då jag är helt knäckt”
Så lever tv-profilerna från Unga mammor idag – åren efter serien
Therése Cedergren blev mamma efter 50: "Mitt barn har gett mig energi"

Utvald läsning