Därför visar Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal aldrig upp barnen

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal med barnen
2:02

Efter reklamen: 10 HBTQ-begrepp att hålla koll på

(2:02)

För tio år sedan gifte sig journalisterna Anders Pihlblad, 54, och Henrik Alsterdal, 42. Paret träffades på jobbet i TV4-huset där tycke uppstod under en personalfest.

– Det var en fest med bad-och båttema. Det var under min mest vältränade period och jag klädde ut mig till livräddare ur programmet Baywatch. Jag kom från en förfest och vågade gå fram och prata med Henrik, har Anders berättat i tidningen Hela Gotland.

Henrik Alsterdahl och Anders Pihlblad 2011

Henrik Alsterdahl och Anders Pihlblad på Pridefestivalen 2011.

Bröllopet ägde rum på Mallorca och idag lever de familjeliv i Stockholm med två barn som bor hos dem varannan vecka.

Delar vårdnad med barnens mammor

I en intervju med nöjessajten Hänt har Henrik förklarat upplägget:

– Vi har ju barnen varannan vecka, då vi har barn med två tjejkompisar, så när vi väl har barnen brukar vi försöka att inte jobba så mycket och istället tokjobba den veckan när vi inte har barnen. Det tycker jag är det bästa sättet att lösa det på, så att barnen liksom inte ska komma i kläm.

Trots att makarna syns i rutan varje vecka (Henrik i Efter fem och Anders i Nyhetsmorgon) och är aktiva i sociala medier, har de valt att låta barnen förbli anonyma.

Döljer ansikten på alla bilder

Dottern Nike, 12, och sonen Erling, 11, skymtar förvisso ofta förbi i sina pappors Instagramflöden. Dock är föräldrarna noga med att aldrig visa upp barnens ansikten.

– Det är väldigt medvetet. De är inte intresserade av någon medial uppmärksamhet överhuvudtaget. Vi har känt av lite vad det är för barn och de har inte intresset av att vara med eller synas eller höras på det sättet, så vi lägger ut bilder på dem, men aldrig när man ser deras ansikten. De får helt enkelt fortsätta vara anonyma ett tag till, så får vi se vad de själva vill i framtiden, säger Henrik till Hänt.

Se makarnas familjefoton

I framför allt Henriks flöde finns många spår av familjen.

”För alltid mina bäbisar!”, skrev han i april och postade en bild på barnen som vilar i hans knä.

På en annan bild syns hur sonen gör sig redo att åka på kollo. ”11 år och packar inför livets första fotbollsläger. Stort”, skriver Henrik.

På ytterligare en bild har barnen sommarlov!

Källa: Expressen, Hänt

Foto: TT

Mer läsning för dig
11 saker föräldrar garanterat känner igen om kidsen älskar Melodifestivalen
Så vet du att nyheter om krig och kris stämmer
Använder min tonåring droger? 8 vanliga frågor och svar om narkotika