En del av

Efter artistkarriären – det här är Jennifer Browns familjeliv

13 jun, 2023 
https://image.motherhood.se/image-8544538?imageId=8544538&width=1320&height=1320&cropw=66.67&croph=100&x=19.05&y=0
Hannah Bergroth
Jennifer Brown
Skivor som sålde som smör, låtar som så gott som ALLA gick och trallade på och ett melloframträdande många minns som igår. Artisten Jennifer Brown har ett imponerande CV – men varför är det så tyst om henne idag?
Annons

När hon slog igenom på 90-talet kallades hon för ”Sveriges souldrottning” och med debutalbumet Giving you the best blev artisten snabbt en favorit.

Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nuBrand logo
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu

Men vad har hänt sedan dess? Och hur ser hennes liv ut idag? Låt oss ta en titt på 90-tals stjärnans karriär och familjeliv.

Jennifer Brown – hyllad artist under 90-talet

Jennifers intresse för musik började tidigt. Redan i högstadiet gick hon i musikklass och så småningom blev hon medlem i soulpopgruppen Miracle. När den splittrades valde hon att satsa på en solokarriär, vilket skulle visa sig vara smart.

1994 släppte hon sitt första album som sålde i 500 000 exemplar över hela världen. Tre år senare kom skivan In my garden och efter ytterligare ett år släpptes poppiga Vera – med dunderhiten Tuesday afternoon.

Annons
Jennifer Brown
Jennifer under en spelning år 1999.Bertil Ericson

Det skulle dröja till 2003 innan Jennifer släppte sitt tredje och sista album Home och sedan dess har hon bara släppt några singlar, och istället sysselsatt sig med skådespeleri och psykologistudier.

2009 gjorde Jennifer en storslaget comeback när hon tävlade i Melodifestivalen med låten Never been here before.

”Låten handlar om att bli lämnad och sviken i kärlek. Det här har varit en av mina största lärdomar i livet”, sa Jennifer Brown i en intervju för Aftonbladet.

Jennifer Brown Melodifestivalen
Jennifer, under sin första – och hittills enda – mello.Karin Törnblom/TT

Blev lämnad när hon var gravid

Året innan Jennifer var med i Mellokarusellen hade hon fött sitt första barn. Som man kan gissa, med tanke på intervjusvaret hon gav till Aftonbladet, blev familjelivet inte riktigt som hon önskat.

Annons

I ett tidigt skede berättade Jennifer nämligen att hon blev lämnad av barnets pappa när det endast var tre månader kvar av graviditeten. I podden Livshjulet sa hon bland annat:

”Det är en lång resa. Jag jobbar fortfarande med det. När jag går tillbaka till allt det där som var det mest traumatiska man kan tänka sig. Det går inte riktigt att återge vad det gör med en”, sa hon.

Jennfer Brown gravid
Jennifer med bebis i magen.Cecilia Liljeton/TT

Hon berättade att det var ett stort svek, och vissa stunder var det extra svårt att hantera i och med att det fanns ett barn med i bilden.

”Det var lycka, sorg, lycka, sorg. Jag kastades mellan dem väldigt hårt, under många år” sa hon i samma intervju.

Annons

Jennifers familjeliv – och det heter hennes barn

Även om det under de senaste åren varit rätt så tyst om artisten har hon ändå fortsatt sin bana inom musiken – men i ett mycket lugnare tempo. Hon har släppt låtar på svenska och skrivit musik till andra artister.

Kärleken till musiken är stor, men den hon känner för dottern Lily, som idag hunnit fylla 14 år, är starkare. Jennifer menar att på grund av att de blev lämnade tidigt har de fått en tajt och fin relation.

”Hon är det finaste jag har liksom. Jag är så lycklig över vår kärlek som jag har. Vi har det väldigt, väldigt bra jag och hon. Hon är det finaste jag har gjort” skriver Expressen.

Jennifer och dottern Lily på ett mingel 2019.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons
Annons