En del av

Farah Abadis krav på barnens pappa: Skaffa en ny om jag dör

06 feb, 2023 
https://image.motherhood.se/image-7765384?imageId=7765384&width=1320&height=1320&cropw=97.22&croph=100&x=0&y=0
Ebba S. Dahlman
När Melodifestivalen-aktuella Farah Abadi blev mamma för fem år sedan förändrades perspektivet på livet.
Nu berättar hon om katastroftankarna hon drabbades av – och kraven på sambon Johan i händelse av hennes död.
Annons
Farah Abadi om barnuppfostran: "Det är strikt förbjudet"Brand logo
Farah Abadi om barnuppfostran: "Det är strikt förbjudet"


Programledaren Farah Abadi är ena halvan av duon som leder Sveriges största musiktävling i år; Melodifestivalen 2023.

Sedan fjolårets programledarinsats under folkfesten, hennes medverkan i På spåret och hennes uppmärksammade Sommar i P1 har den 34-åriga Musikhjälpen-profilen Farah stort momentum just nu.

Men det är inte bara i arbetslivet som hon får erfara en hektisk tillvaro. Privat är hon och kärleken Johan nämligen småbarnsföräldrar till femåriga sonen Zakarias och tvååriga dottern Juni.

I en ny intervju med tidningen Mama berättar Abadi nu att livet som mamma fått henne att reflektera mycket kring döden.

Farah Abadis familjerelationer: ”Kan gå upp och ner”

Farah Abadi vittnar om att hennes vardag i hemstaden Malmö blivit mindre anonym sedan fjolårets alla milstolpar i karriären. Särskilt efter det gripande sommarpratet, i vilket hon pratade om kvinnorna i hennes liv – mormor, mamma och dotter – och fick mycket fin respons från svenska folket!

Annons

Hon pratade om de förstnämnda kvinnornas liv på flykt från krig i Palestina och Libanon och tacksamheten över att dottern får växa upp utan den ständiga oron.

Farah är en av fyra systrar i syskonskaran och familjen är otroligt viktig för henne.

– Familjen är som ett hem dit man alltid kan komma och vara som man är. Men ibland kan jag tänka att vi har för höga förväntningar på vad en familj ska vara, att alla ska vara lyckliga och glada. Familjerelationer är ju relationer precis som alla andra, det kan gå upp och ner. Jag och mina systrar är mer ovänner än vänner, man får bråka och vara sur även på sin familj. Det viktiga är att försöka se saker ur den andras perspektiv och vara snäll och förlåtande i slutändan, säger hon till mammatidningen.

Se också: 5 saker du inte visste om Anders HansenBrand logo
Se också: 5 saker du inte visste om Anders Hansen

Farah Abadis krav på barnens pappa: Skaffa en ny om jag dör

När Farah själv blev mamma för första gången, för fem år sedan, när sonen Zakarias kom till världen fick hon ett nytt perspektiv och livet förändrades.

Annons

– Jag har fått testa mitt tålamod, men jag har bättre tålamod än jag trodde. Jag har blivit mycket mer blödig, jag kan gråta åt allt, som en sorglig reklamfilm. Jag har också blivit livrädd för att dö, säger hon i intervjun.

Katastroftankarna drogs till sin spets och till slut fick be sambon Johan lova att ge barnen en ny mammagestalt, om olyckan mot förmodan skulle vara framme.

– När jag fick mitt första barn sa jag till min sambo Johan att ”om jag dör måste du snabbt skaffa en ny tjej och mitt enda krav på henne är att Zacke ska få kalla henne mamma”. Det var min sorgligaste tanke, att han skulle växa upp utan att ha någon att kalla mamma.

Foto: Anders Wiklund/TT, Instagram

Annons