Influencern Ellidy gravid med pojkvännen – ett år efter hans död

Ellidy och Alex

För ett år sedan dog influencern och poddaren Ellidy Vlugs pojkvän Alex "Chumpy" Pullin i en tragisk fiskeolycka. Nu berättar Ellidy att hon är gravid – med deras barn.
TV: Fertilitetsläkaren om hur en IVF-behandling till
3:35

Efter reklamen: TV: Fertilitetsläkaren om hur en IVF-behandling till

(3:35)

Det var i början av juli förra året som influencern Ellidy Vlugs pojkvän, snowboardlegendaren Alex "Chumpy" Pullin, hittades död i vattnet vid Australiens guldkust. Olyckan inträffade när han var ute och fiskade med ett harpungevär och trots hjärt- och lungräddning i hela 45 minuter gick hans liv inte att rädda.

Drömmen om barn

Under samma period som Alex Pullin gick bort så försökte han och flickvännen Ellidy Vlug, som han varit tillsammans med i åtta år, bli med barn. De hade försökt länge utan att lyckats och var redo att påbörja en IVF-behandling.

Nu, nästan ett år efter den fruktansvärda olyckan, berättar Ellidy Vlug på Instagram att hon är gravid och ska föda parets gemensamma barn och det tack vare att läkarna, efter olyckan, lyckades få ut friska spermier från hans kropp.

"Bubba Chump kommer i oktober. Din pappa och jag har drömt om dig i flera år", skriver hon och fortsätter:

"När min älskade var med om sin olycka hoppades vi alla jag skulle vara gravid. Vi försökte få barn. IVF var ett våra alternativ men det var inte något som jag trodde att jag skulle behöva gå igenom det på egen hand”.

Alex och Ellidy innan olyckan.

Kunde använda Chumpys spermier

Ellidy Vlug har också tidigare berättat att hon veckorna efter olyckan hoppades innerligt på att hon var gravid.

– Som tur var började vi prata om hans spermier bara dagar efter hans bortgång. Jag tror att lagstiftningen i Queensland säger att man får ta spermier från en död persons kropp i upp till 36 timmar efter att personen gått bort, så hon då till 7News och berättade också:

– Vi var tvungna att skynda oss. Chumpys föräldrar var i stan, alla skrev på rättshandlingar och de juridiska handlingarna.

I oktober kommer parets gemensamma barn.

Foto: Instagram/JULIO MUNOZ

Mer läsning för dig

Efter långa gravidkampen – My Westerdahl fick tvillingar

Komikern Tobias Persson: Män behöver också prata om IVF-resan

Carina Berg om IVF-resan, sorgen, rädslan och att bli gravid efter 40