En del av

Alkoholfria drinkar till gravida – 5 goda drinkar att testa på nyår

08 dec, 2021 
Lovisa Svedlund
Vill ni hitta en riktigt festlig drink att blanda ihop till den gravida vännen på nyår, eller en annan festlig helg? Här listar vi tre alkoholfria cocktails det slår gnistor om!
Annons

Är du själv gravid eller har ni en gravid vän som kommer på festen? För att göra den alkoholfria drinken både festlig och god krävs ibland en liten extra finess – men visst går det att få även graviddrinken att kännas party!

Se också: Så gör du klassiska julrätter vegetariska

Så gör du om de klassiska julbordsmaträtterna till vegetariskaBrand logo
Så gör du om de klassiska julbordsmaträtterna till vegetariska

En varm välkomstglögg, en läskande clementinmocktail eller isande hallondrink. Bara att välja och vraka bland våra recept.

Alkoholfri drink till gravida – 5 festliga mocktails

På Motherhoods systersajt Recept.se hittar du en hel uppsjö av härliga drinkar. Här har vi valt favoriterna!

1. Kryddig saftdrink

kryddig saftdrink

Som mingeldrink innan middagen eller lite värmande efter maten? Kanel, stjärnanis och apelsin gör den här härliga mocktailen perfekt till vinterns festligheter.

Annons

2. Mocktail med clementin och kanel

clementindrink alkoholfri

Sockerlag, kanelstång och strimlat clementinskal. Kan det kännas lyxigare? Den här drinken kommer göra nyårsafton för din gravida kompis riktigt minnesvärd.

3. Alkoholfri kiwi- och limedrink med sting

kiwidrink

Alkoholfritt bubblande ginger ale, frisk mynta och krossad is. Den här gröna skönheten med god syra passar till alla vinterns galej.

Annons

4. Snabb äppelglögg med pomerans

äppelglögg

En värmande äppledrink med kanel, honung och skal av pomerans. Basen är färdig äppelmust vilket gör att du svänger ihop drinken på bara 10 minuter!

5. Hallondrink med läskande passionsfrukt

hallondrink

Frysta hallon och festliga passionskärnor. Den här fruktiga drinken kommer göra nyårsmenyn riktigt festlig för dig som är gravid.

Foto: Recept.se

Annons