Packlista för förlossningsväskan – här är allt du behöver!

Allt du behöver i förlossningsväskan

Att packa BB-väskan är lite av en konst. Vi listar prylarna och kläderna som du garanterat kommer att vilja ha under och efter förlossningen.

Vi har alla hört historierna om blivande mammor som packat BB-väskan full med godis och ombyten, men som fått ta med dem hem igen – orörda. Att packa förlossningsväskan innebär att du inte enbart planerar för vad du själv kan vilja ha under och efter förlossningen, men även vad din nya bebis kan behöva. Flera ombyten till bebisen är i regel lite onödigt då det är hud mot hud som gäller den första tiden.

Allt du behöver i förlossningsväskan – hela packlistan

Förutom ditt favoritgodis, kanske en rulle mjukt toapapper och mobilladdare kan du behöva ha med dig lite andra saker. Vi listar 22 prylar och kläder som du behöver ha med dig till BB.

1. Hårsnodd

Är du långhårig kommer du garanterat behöva en hårsnodd under förlossningsarbetet. Unna dig en sidenscrunchie från By Barb som inte sliter på hårstråna - säljs dessutom till bra pris, läs mer och köp den här (reklamlänk från Awin.com).

2. Weekendväska

En ny fin förlossningsväska kan vara en fin present till dig själv. En väska som den lilla personen kan använda när den blivit större. Denna leopardmönstrad weekendbagen kommer från H&M, läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

3. Druvsocker som ger energi

Tro oss, om förlossningen blir en långbänk är det inte fel med en blodsockerskjuts, Dextro energy druvsocker från Apotek Hjärtat, finns i fler smaker - läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

4. Mjuk bebisfilt

Nyfödda bebisar har svårt att reglera kroppstemperaturen, så en mjuk och skön filt kommer garanterat till användning. Denna söta lilla filt med jordgubbar kommer från H&M Home och är i mjuk bomullsmuslin, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

5. Omlottbody

Personalen på BB förespråkar hud mot hud, så din bebis är förmodligen mest klädd i blöja det allra första dygnen. När det är dags att åka hem kan det vara skönt med en omlottbody, då slipper bebis och föräldrar att tråckla med plagg som ska dras dras över huvudet, denna prickiga omlottbody i bomull kommer från Newbie, läs mer och köp här (reklamlänk från Apprl).

6. Mjuka baby-leggings

Finbyxor att åka hem i för bebisens första resa! Mjuka bomullsleggings från Newbie som matchar omlottbodyn, läs mer och köp här (reklamlänk från Apprl).

7. Startgarderob för nyfödda

Detta söta set i fem delar kommer från Lindex och innehåller omlottbody, leggings, tossor, kofta, mössa och en påse att packa i, läs mer och köp det här (reklamlänk från Adtraction).

8. Babynest

Ett gosigt babynest för bebisen att ligga i gör bebisens första omtumlande timmar lite mysigare. Detta nest kommer från Filibabba, läs mer och köp det här. (reklamlänk från Adtraction)

9. Bröstpump

Bröstpump finns i regel att låna på förlossningen, men det kan vara bra att ta med en egen i alla fall. Elektrisk bröstpump från Medela, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

10. Nappflaska

Om du pumpar eller ger ersättning behöver du en nappflaska. Denna nappflaska kommer från Mam och är för nyfödda bebisar, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

11. Bröstvårtkompresser

Få lindring till såriga bröstvårtor. Bröstvårtskompresser från Multi-mam som behandlar och lindrar ömma bröstvårtor, läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

12. Nagelfil

Många föräldrar blir förvånade att den lilla bebisen har vassa naglar som hen river sig med i ansiktet. Nagelfilar från Apolosophy är ett bra budgetval som du kan använda för att försiktigt fila ner de vassa kanterna, läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

13. Halstabletter

Efter en brölig förlossning kan halsen behöva lindring, dessa från Halls innehåller eukaluptys som svalkar och lenar, finns att köpa läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

14. Salva till bebisen

Vårdande och lindrande salva till bebisen som förebygger röd eller irriterad hy, från Barnängen, läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

15. Mörka mjukisbyxor

Avslag och ljusa mjukisbyxor är en dålig kombination. Därför rekommenderar vi dessa mörka mjukisbyxor i ribbstickad trikå, från H&M Mama. Byxorna har vida ben och bred mjuk mudd i midjan, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

16. Tröja med omlottskärning

Matchande omlott-topp som underlättar vid amning och pumpning, också från H&M Mama, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

17. Varm kofta

Det kan vara kallt på sjukhuset så då är det bra med en mysig långkofta. Denna kommer från By Malene Birger, finns att köpa läs mer och köp här (reklamlänk från Wakakuu).

18. Amningsbh

Mjuk amningsbh från Lindex som säljs i tvåpack, finns att köpa läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

19. Sköna trosor

När kasslertrosan gjort sitt kan det vara skönt med egna mjuka trosor i bomull med hög midja, dessa mammatrosor kommer från Lindex och de säljs i trepack, läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

20. Sköna innetofflor

Fluffiga innetofflor i fuskpäls från Gina tricot, finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

21. Lyxig duschcreme

Unna dig en lyxig duschtvål till den första duschen efter förlossningen. Duschskum från Rituals serie the Ritual of Sakura, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

22. Vårdande bodycreme

Bodylotion i samma serie från Rituals, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction). finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Ta med eller lämna hemma? 14 tips från mammor när du packar BB-väskan