Blöjtårta till babyshower – inspireras av 8 fina idéer din tårta

Blöjtårtor på baby shower

Behöver du idéer till blöjtårtan? Känner du dig kreativ inför den stundande babyshowern? Här är nio fina idéer att inspireras av till en superfin blöjtårta.
TV: Se 7 lekar att göra på babyshowern
2:04

Efter reklamen: TV: Se 7 lekar att göra på babyshowern

(2:04)

Att ordna en bab shower, en bebishippa, för den gravida innan barnet kommer är en tradition som kommer från USA. Det är ofta mammans närmsta vänner som är med på den lilla festen men är även vanligt att bjuda partner, syskon och släkt. Extra roligt blir det förstås om festen är en överraskning.

Hur gör man en blöjtårta?

Ett mysigt inslag man kan ha med på en babyshower är att ge den blivande mamman eller de blivande föräldrarna en blöjtårta. Tårtan sätter man ihop av blöjor – och den kan man dekorera som man vill. Det här är inte bara en rolig present, utan faktiskt något som kommer riktigt bra till användning så fort barnet kommit. Blöjor går åt.

Blöjtårta – kit eller fixa själv

Är man lagd åt det pyssliga hållet finns riktigt många idéer att inspireras av för att göra en fin och rolig blöjkreation. Det går också att köpa färdiga kit där dekorationer och material skickas med.

Här har vi valt åtta fina idéer på hur man kan sätta ihop en härlig blöjtårta.

1. Använd levande växter

Blanda gärna in lite levande växter i blöjtårtan. Kanske eukalyptus, rosor eller brudslöja – underbart fint!

2. Sidenband och textil

Välj en detalj som sätter stilen på blöjtårtan. Till exempel ett band i fin färg eller andra textilinslag.

3. Var kreativ – gör blöjbukett

Sugen på att testa något mer unikt? Blöjtårtan behöver faktiskt inte bara vara i tårtform – här har man istället satt ihop en bukett av blöjor och tvättlappar. Perfekt att ha hemma sen när bebisen anlänt till världen.

4. Gör tema för hela babyshower

Vill man slå på riktigt stort kan man köpa eller tillverka ännu fler dekorationer till en babyshower. Här har man valt att göra blöjtårtan i samma tema som resten av dekorationerna på festen: kvistar, sobert och gulligt. Självklart väjer man precis det tema man själv blir glad av.

5. Klä in blöjtårtan i roliga materialDet behöver inte framgå tydligt att tårtan består av blöjor. Här har man klätt in den med ett glittrigt omslag och dessutom fina små fransar. Underbart!

6. Användbara bebisgrejer som dekoration

503 Service Unavailable


För blivande föräldrar kan det kännas som att inköpslistan till det nya bebislivet aldrig tar slut. Då kan det vara supertacksamt att faktiskt piffa blöjtårtan med sådant man ändå behöver senare. Här har man till exempel valt att fästa ett par strumpor och en liten mössa på kreationen.

7. Minimalistisk blöjtårta lika fint

Sugen på att lägga din blöjtårta på en lagom ambitiös nivå? Här ser vi att det bli precis lika fint att bara sno ihop några blöjor och lägga på några väl valda dekorationer. Ska du göra en blöjtårta ska det kännas kul – då är lägre ambitionsnivå ibland den bästa nyckeln.

8. Lantligt tema

På den här tårtan har man valt ett lantligt tema – och dessutom gjort en gullig vimpel med namnet på barnet. Riktigt levande och härligt!

Foto: Instagram

Mer läsning för dig

Roliga aktiviteter för en mysig baby shower

Dop eller namngivning? 11 citat av Astrid Lindgren som vi vill skicka med alla barn

20 barnnamn som spås bli populära 2050