Vilka gravidleggings är bäst? 6 populära köp

gravidleggings

Att hitta bekväma kläder som gravid är inte alltid det lättaste. Men ett plagg som kan rädda de allra flesta klädkriser är ett par klassiska leggings. De går att styla på flera olika sätt – oavsett om du vill ha en outfit på jobbet, gymmet, middagen eller hemma i soffan.

Vilka gravidleggings är bäst?

Att hitta bra gravidleggings kan dock vara svårt. De ska gärna vara bekväma, ge bra stöd till magen, inte åka ner och absolut inte vara genomskinliga – något som kan vara svårt att hitta. Nedan har vi handplockat leggings som fått bra recensioner och betyg. Scrolla ner och hitta dina nya favoritbyxor!

1. Riktigt sköna gravidleggings

Svarta gravidleggings med vikbar mudd från H&M. Dessa leggings har hög midja, har fått bra recensioner och är mångas favoritmodell – inte minst eftersom de kan bäras både under och efter graviditeten. De är ganska stora i storleken så ta den mindre om du är mellan två storlekar. De finns både i svart och mörkgrått, läs mer och köp dem här (länk till H&M).

Sköna gravidleggings med bred mudd som går att vika ner från H&M

Klicka på bilden för att komma direkt till leggingsen.

2. Gravidleggings som du aldrig vill ta av dig

Once on never off heter dessa leggings från Boob Design – ett namn som enligt recensionerna stämmer bra överens med upplevelsen. Med den upp- och nedvikbara mudden går de lika bra att bära efter graviditeten. Dessa ska även vara extra bra för dig som förlösts med kejsarsnitt. Läs mer och köp dem här (länk till Åhléns).

gravidleggings once on never off från boob

Klicka på bilden för att komma direkt till leggingsen.

Tips! För dig som vill ha ett par med raka ben som ser mer ut som ett par byxor finns den här sköna byxan i samma material som ovan, även de är gjorda i mjuk lyocell. Läs mer och köp dem här (länk till Åhléns).

3. Varma gravidleggings

Hos Boob finns även dessa fina leggings i mjuk merinoull som värmer och samtidigt transporterar bort fukt. Liksom leggingsen ovan har de en mudd som du kan vika upp och ned, som gör att du kan bära dem både under och efter graviditeten. Läs mer och köp dem här (länk till Åhléns).

gravidtights i merinoull från Boob design

Klicka på bilden för att komma direkt till leggingsen.

4. Mjuka gravidleggings med stöd

Dessa sretchiga gravidleggings från Carriwell har ett inbyggt mjukt stöd både för magen och för ryggen och bäckenet för att minska ryggont. De är gjorda i ett mjukt material som ska vara riktigt skönt mot huden, läs mer och köp dem här (länk till Åhléns).

sköna gravidleggings med stöd för magen och ryggen samt bäcken

Klicka på bilden för att komma direkt till leggingsen.

5. Sömlösa träningstights (som inte är genomskinliga) för gravida

Ett par sömlösa träningstights från Röhnisch med en hög, elastisk midja som ger stöd åt magen och låter den växa under graviditeten. De är tillverkade i ett mjukt och skönt funktionsmaterial som andas och transporterar bort fukt från huden. Läs mer och köp träningstightsen för gravida här (länk till Ellos).

6. Utsvängda gravidleggings

De här leggingsen från Lindex är gjorda i det mjuka och följsamma, men samtidigt starka, materialet punto. De har lätt utställda ben som ger en fin silhuett, och en bred resår i midjan som är skön när magen växer. Läs mer och köp leggingsen här (länk till Lindex).

Gravidtrosor med hög midja

Ett annat knep för att undvika genomskinliga leggings är att satsa på bra trosor att ha under. Undvik vita trosor under svarta leggings och välj ett par med hög midja så blir tyget dubbelt kring magen och rumpan – supersmart!

3-pack mammatrosor med hög midja, gjorda i stretchig ekologisk bomull, från Lindex. Läs mer och köp trosorna här (länk till Lindex).

stretchiga gravidtrosor med hög midja från Lindex

Klicka på bilden för att komma direkt till trosorna.

Se mer:

Alicia Vikander har blivit mamma – första orden efter graviditeten
0:45

Efter reklamen: Alicia Vikander har blivit mamma – första orden efter graviditeten

(0:45)

Slå på ljud
Mer läsning för dig
Barnmorskan Asabea Brittons initiativ – vill sprida kunskap om att föda utan hjälp
Sov gott som gravid – bästa tipsen
Krönika: Kvinnor måste kunna ha barn – och en karriär

Utvald läsning