Carina Berg om den oväntade graviditeten: "Erik började tvärgråta"

Carina och Erik Berg

Carina och Erik Berg gick nyligen ut med att de väntar sitt andra barn tillsammans och att sonen Otto ska bli storebror.
Nu berättar Kanal 5-profilen om den oväntade, men välkomna, graviditeten – och makens känslosamma reaktion på beskedet.
– Erik började tvärgråta på en sekund när jag höll upp testet, säger Carina Berg i podcasten Gynning och Berg – Hittar sig själva.

Carina Berg, 43, väntar sitt tredje barn, hennes andra med maken Erik Berg. Det var i slutet av förra året som Carina Berg födde sonen Otto, och i oktober gick hon och den fotbollsspelande maken ut med att de ska få ett barn till tillsammans.

"Lilla älskling. Välkommen till oss när du är färdigbakad till våren. Vi är fyra lyckliga och väldans glatt överraskade familjemedlemmar som väntar på dig med massa kärlek och gos", skrev Carina Berg på Instagram.

I podcasten Berg och Gynning – Hittar sig själva, som Carina Berg har med vännen Carolina Gynning, berättar hon mer om den nya graviditeten.

– Jag vet, vad fort det gick, säger Carina Berg i podcasten.

– Hur många unga ska du ha, undrar Carolina Gynning, och får svaret:

– Så många det går!

Men det har varit en lång kamp för Carina Berg att kunna få barn med Erik Berg. Hon har sedan tidigare en son med exmaken Kristian Luuk, men när hon försökte få barn med Erik Berg drabbades hon av missfall efter missfall, och var arg på sin egen ålder.

– Jag tänkte mer än en gång att jag var för gammal. Att jag bara skulle gå och lägga mig, ”vad är det för jävla mormor som försöker få barn”. Jag hade så mörka tankar om mig själv under den där perioden, säger Carina Berg i Gynning och Berg – Hittar sig själva.

Erik Berg i tårar efter Carinas besked

Men i alla de mörka tankarna kom ljusstrålen Otto.

– Som en välsignelse, i brist på bättre ord. Men han var ju det verkligen, säger Carina Berg.

Sedan avslöjar hon hur hon fick veta att Otto ska få bli storebror.

– En morgon vaknade jag klockan fem på morgonen och var helt yr. Jag hade ett test liggande och tog det på morgonen. Sedan gick jag in till Erik som halvsov med Otto, och sa ”Nej men, är det blivande tvåbarnspappan Erik som ligger här”, säger Carina Berg i podcasten.

När maken förstod att hon menade allvar bröt han ihop i glädjetårar.

– Erik började tvärgråta på en sekund när jag höll upp testet och han fattade vad det var.

Foto: TT

Carina Berg och Erik Berg väntar sitt andra barn

Michaela Forni: ”Inte mitt livs lyckligaste ögonblick”

Inspireras av kändisarna – 20 vackra barnnamn från 2020